Van itt vaIaki annyira naív gyerek aki komolyan azt gondolja hogy halál után nincs semmi?
Pedig tényleg van a halál után is valami. A világ ugyanúgy megy tovább, csak a halottak már nem vesznek részt benne.
Nem értem, hogy lehet a mennyországban vagy ilyesmiben hinni? Láttál már valaha meghalni valakit? Szerintem elég egyértelmű, hogy vége van az illetőnek. Az embereknek nincs lelkük, ami tovább él a test pusztulása után. Ha kiszúrod a szemed, akkor nem fogsz látni, nincs lélek, ami majd a szemed helyét átveszi.
Nekem az evolúció valamivel bizonyítottabb dolognak tűnik. Előemberkoponyát már láttak, de a túlvilágról még nem került elő semmi.
szerintem Darwin bácsinak kevés köze van az ateizmushoz. Legjobb tudomásos szerint ő nem tagadta Istent, csak felállított egy evolúciónak nevezett elméletet, ami a mai állás szerint igaznak bizonyult. Ami annyiban helyezkedik szembe a katolikus vallással, hogy Isten így nem teremthette meg azonnal Ádámékat, hanem létrehozta a Földet és később nem szólt bele az életbe....inkább nevezném deistának. Mindenesetre Istenhívő volt.
Másrészt a halál pillanatát követően nincs élet, hiszen a halál az élet végét jelenti. Az, hogy a halál után a lelkem (már ha van ilyen) hova kerül nem tudom, egyelőre nem is akarom megtudni. amúgy Darwin párti vagyok (ezt verték belém a suliban, és valahogy egy laikus számára elég logikusak a feltevései) és emellett hiszek valamiféle felsőbb hatalomban, amit tőlem nevezhetünk istennek, sorsnak, akárminek.
Én úgy gondolom, hogy a halál után nincs semmi. De azt nem tudom, hogy ettől miért kellene rosszul érezni magamat.
Én legalább kifejezetten jól érzem magam a bőrömben addig amíg egyszer majd feldobom a pacskert. Így legalább nem a templomban pazarolom el a fél életem meg aggódom azon, hogy egy-egy cselekedetem tetszik-e a kedvenc istenemnek vagy nem.
Érdekes,hogy mindenben a racionalitást keressük de amint a vallásra terelődik a szó átalakulunk MikulásHívőkké Istenfélőkké és ugyanolyan vehemensen védelmezzük, mondjuk Istent mint a racionális világban azok törvényeit.
Hát igen, bonyolult és gyarló az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!