Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van itt vaIaki annyira naív...

Van itt vaIaki annyira naív gyerek aki komolyan azt gondolja hogy halál után nincs semmi?

Figyelt kérdés
és ha így gondolod, Darwin párti vagy? vagy nem hiszel semmiben...de annak meg nincs semmi értelme
2009. nov. 14. 22:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%

Pedig tényleg van a halál után is valami. A világ ugyanúgy megy tovább, csak a halottak már nem vesznek részt benne.

Nem értem, hogy lehet a mennyországban vagy ilyesmiben hinni? Láttál már valaha meghalni valakit? Szerintem elég egyértelmű, hogy vége van az illetőnek. Az embereknek nincs lelkük, ami tovább él a test pusztulása után. Ha kiszúrod a szemed, akkor nem fogsz látni, nincs lélek, ami majd a szemed helyét átveszi.

Nekem az evolúció valamivel bizonyítottabb dolognak tűnik. Előemberkoponyát már láttak, de a túlvilágról még nem került elő semmi.

2009. nov. 15. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jön Darwin a halál utáni élethez? Valaha írt róla valamit? Mi köze mindennek az evolúcióhoz? Része a halál utáni élet?
2009. nov. 15. 18:46
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

szerintem Darwin bácsinak kevés köze van az ateizmushoz. Legjobb tudomásos szerint ő nem tagadta Istent, csak felállított egy evolúciónak nevezett elméletet, ami a mai állás szerint igaznak bizonyult. Ami annyiban helyezkedik szembe a katolikus vallással, hogy Isten így nem teremthette meg azonnal Ádámékat, hanem létrehozta a Földet és később nem szólt bele az életbe....inkább nevezném deistának. Mindenesetre Istenhívő volt.

Másrészt a halál pillanatát követően nincs élet, hiszen a halál az élet végét jelenti. Az, hogy a halál után a lelkem (már ha van ilyen) hova kerül nem tudom, egyelőre nem is akarom megtudni. amúgy Darwin párti vagyok (ezt verték belém a suliban, és valahogy egy laikus számára elég logikusak a feltevései) és emellett hiszek valamiféle felsőbb hatalomban, amit tőlem nevezhetünk istennek, sorsnak, akárminek.

2009. nov. 16. 00:07
 14/15 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy gondolom, hogy a halál után nincs semmi. De azt nem tudom, hogy ettől miért kellene rosszul érezni magamat.

Én legalább kifejezetten jól érzem magam a bőrömben addig amíg egyszer majd feldobom a pacskert. Így legalább nem a templomban pazarolom el a fél életem meg aggódom azon, hogy egy-egy cselekedetem tetszik-e a kedvenc istenemnek vagy nem.

2009. nov. 16. 01:49
 15/15 anonim ***** válasza:
80%

Érdekes,hogy mindenben a racionalitást keressük de amint a vallásra terelődik a szó átalakulunk MikulásHívőkké Istenfélőkké és ugyanolyan vehemensen védelmezzük, mondjuk Istent mint a racionális világban azok törvényeit.

Hát igen, bonyolult és gyarló az ember.

2009. nov. 19. 01:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!