Hogyan lehetséges, hogy a dinoszauruszok ennyire hasonlítanak a sárkányokra?
Ha mondjuk az ősi kínai világba visszatekintünk, nálunk már évezredek óta létezik ez a sárkány-téma, feltételezem h a sárkány mint "fogalom" is a selyemúton át juthatott el Európába, hisz se az amerikai, se az afrikai művészetnek nem eleme.
Régi időkben nem volt internet, tv, iskolai oktatás, mindenki abból merítette tudását amit maga tapasztalt ill. amit mások meséltek és átadtak. Nagyon népszerűek voltak a "mesemondók", akik este a tűz mellett ilyen-olyan történetekkel szórakoztatták a hallgatóságot. És ha valaki azt állította, h ő bizony a 4 napi járóföldre levő hegy mögött óriásokat látott, azt sokan el is fogadták, a régi emberek gondolataiba jobban beleette magát a természetfeletti lények létezése, hisz ha valami megmagyarázhatatlant tapasztaltak, valami magyarázatot ki kellett rá találni.
Hogy az ázsiai emberkék mitológiájában mikor jelent meg a sárkány vagy mi ihlette, ki tudja? Már lehet h évezredekkel azelőtt léteztek történeteikben mielőtt kifaragták volna az első sárkányos szobrocskájukat.
A kínai horoszkóp 12 jegyének állatai közül is a sárkány az ami elsőre kakukktojásnak tűnik, de lehet h csak a közönséges repülőagámáról van szó, ami ott DK-Ázsiában őshonos. Én feltételezem h egy ilyen állatka ihlette a sárkányt, csak pár ezer évvel ezelőtt még nem volt veszélyeztetett faj.
Egy link egy másfajta "sárkányról":
A kínai sárkányról azt írják, h szarva és karma van, pikkelyes és tüskés a gerince és repülni is tud. Bár régi ábrázolásokon nincs szárnya és úgy tudom tüzet se okád. Szerintem vagy valami gyíkféleség ihlette a sárkányokat.
A tűzokádó sárkány figurája aki a lovagokkal harcol az valószínű már a középkori Európa szüleménye. Csak úgy jobban hangzott és ijesztőbb, ha tüzet is okád. Egy-egy lovagnak is nagyobb volt a sikere a csajoknál, ha sárkányölős sztorival hencegett, György már csak tudta. :)
Az h a dinók és a sárkányok hasonlítanak az csak azért van, amiért minden ilyen pikkelyes hüllő hasonlít, legyen az kaméleon, gőte, gyík, kroki.
UI: Nem kell mindent elhinni amit leírtam, ez csak az én teóriám. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!