Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen teljesítményű fűtőszálr...

Milyen teljesítményű fűtőszálra lenne szükségem ha gőzgépet akarok üzemeltetni?

Figyelt kérdés
És hány fokra szokták a gőzt felmelegíteni? Gőzzel működő versenyautót akarok csinálni :)
2009. nov. 12. 18:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hogyne...
2009. nov. 13. 14:49
 12/16 A kérdező kommentje:
Láncreakció(atombomba) vagy az éppen aktuális dominó. Gondolj bele, 1 dominó el tud dőteni mennyi dominót :) felfelé lefelé jobbra balra ;)
2009. nov. 13. 21:11
 13/16 anonim ***** válasza:

A dominóknak megvolt a maga helyzeti energiájuk, amit a sok-sok dominóépítőktől kaptak. A maghasadásos láncreakció során is több energiája volt a felhasadó anyagnak, mint ami utána lett belőle, a kettő különbségét érzékeljük hőként. De te soha nem fogsz több energiát kivenni a rendszerből, mint amennyit belefektettél. És más sem, mert nem lehet.

Füllenteni meg kár, tudja mindenki, hogy a villanymotorra kötött generátor nem megy a végtelenségig. (igazából külső energiabefektetés nélkül azonnal leáll..)

A kérdésre válaszolva ajánlom figyelmedbe inkább a stirling-motorokat. Akár egy égő gyertyával is hajthatók. (gugliban nézz utána)

2009. nov. 15. 00:14
 14/16 A kérdező kommentje:

Nem hazudtam, próbáldd ki;)

Bicikli dinamó + kismotor, na még én tettem bele még 1 kis izzót és 1 potit is :)

Stirling motor az szép és jó, csak kicsi a teljesítménye :(

2009. nov. 15. 09:50
 15/16 anonim ***** válasza:
És az egészet elemről működtetted, vagy milyen külső energiaforrást használtál? Mert ez így önmagában akkor sem működik. Ha létezne ilyen, nem kellenének a mai erőművek :)
2009. nov. 16. 17:44
 16/16 A kérdező kommentje:
kérlek csak próbáld ki.meghajtod a motort kurblival kézzel,onnantól táplálja magát.
2009. nov. 16. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!