Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az Xmen -ben a farkas csontjai...

Az Xmen -ben a farkas csontjait teljesen bevonták fémel. A vérképzésben vagy egyéb élettani folyamatokban nem akadályozná az hogy bevonták a csontjainak a felületét?

Figyelt kérdés

Azt hogy nem lehetséges vagy nem élné túl vagy egyéb ilyenektől létszíves most tekintsünk el.

A szemüregnél hogyan véd a koponya? ott lyuk van vagy mi? ha meg nincs akkor hogyan kapcsolódik az agy a szemhez?

2013. okt. 19. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:

A csontszövet nem egy halott váz, hanem egy élő, dinamikus szövet alkotta képződmény, melyben felépítő és lebontó folyamatok vannak. Ezt izolálva a csontszövet elhalna (eltekintve az egyéb problémáktól).

A szemüregnél a szemideg bevezető csatornája megy be a koponyába (vagyis a te kifejezéseddel lyuk van).

2013. okt. 19. 13:13
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

Kérlek ne haragudj a kiigazításért! Te egészen véletlenül nem a Rozsomákra gondolsz? X-menben nincs farkas. A Wolverine magyarul a Rozsomák, avagy népies nevén bűzös borz.

James-nek tökéletes sejt regenerálódása és természet feletti erején kívül visszahúzódó karmai is vannak. Ez a mutáns eredetéből fakad. Dr. Abraham Cornelius foglalkozik James-el, aki ekkor már a Logan nevet használja (a családi tragédiát követően) és "ötvözik" a csontjait egy szuper ellenálló fémmel, az "adamantiummal".

Az most nem világos még nekem, hogy "csak" bevonták, vagy valóban lecseréltek néhány csontot.

Én nem orvosi szemmel, hanem mérnöki szemmel álltam hozzá.

A vérképzésről ezt olvastam el hirtelen: [link] Ebből az derül ki, hogy csak a velőre van szükség hozzá. Ezért technikailag az X-Men világban kivitelezhetőnek tartom, hogy a csont szerkezetét teljesen helyettesíteni tudják a fémmel. A tökéletes sejtregeneráció mellett ehhez a szervezet hozzászokhat. Csontprotéziseket valós világban is csinálnak, igaz azokban a velő nem funkcionál, de a szervezet be tudja fogadni.

Az mondjuk érdekes kérdés, hogy az elméletileg fogaknál, mirigyeknél és immunrendszernél használt kalciumot hol tudja ilyenkor raktározni a szervezet?

2013. okt. 19. 15:37
 3/6 A kérdező kommentje:

A fordítás mindig más. Magyarul farkas lett belőle. Nem kell ilyeneken fenn akadni.

Ki nem szedték a csontjait szerintem bevonták.

( A filmben nem vágták fel így nem szedhették ki a csontjait és mikor befecskendezték a fémet akkor is mutatták a képen hogy még ott vannak a csontok.)

Vérképzés szempontjából csak bizonyos csontoknál lenne gond nem termel mindegyik vért.

2013. okt. 19. 17:40
 4/6 anonim ***** válasza:
72%

Értem, köszi.

Ha már ilyen apróságok érdekelnek, hogy miként működik biológiailag a csont bevonása, szerintem nem elhanyagolható részlet, hogy a félrefordítás miért helytelen :)

Részemről hívhatjuk egyszerűen Jákobnak is, hisz ilyen névvel született.

Csak, hogy lássad, miért zavaró a félre fordítás, elmondom, mit tudok a két állat jelleméről, amit a karakter jellemével összevethetsz.

A rozsomáknak van az emlősök közül a legerősebb harapása. Erősebb a harapása, mint az oroszlánnak. Egyedül és szemből támad. Támadásnál a mancsait és a karmait is használja. Nagyon fürge, könnyen kitér a csapások elől. Pontosan, taktikusan sebzi meg ellenfelét. Nem fél a nagyobb emlősöktől sem, de ha túlerőben van az ellenfél, harc nélkül nem, de sérülés nélkül hagyja el a helyszínt. Vegyes táplálkozású és sok gyógynövényt fogyaszt saját gyógyítására.

A farkas falkában él. Alfa-hím szerepet egy vezetőnek fel kell váltania. Ezt a vezetőt a többiek félik, de nem tisztelik. Az első adandó alkalommal, ha úgy érzik, le tudják teperni, megteszik. Lojalitása ezért megkérdőjelezhető. Nagyon nagy távokat képes megtenni, viszonylag gyors. Vadászatkor falkában mozognak. Sosem támad szemből. Aki szembe van az áldozattal csak tisztes távolból hecceli a másikat. Akik támadnak, mindig az áldozat mögött állnak. Közelharcban sunyi, gyors, kicsit esetlen és makacs. Harapása nem túl erős, de éles fogaival és erős nyakával könnyen megtépi az ellenfelét. Csak az harapással támad.

Egy farkast összeengednél élet-halál küzdelemben egy rozsomákkal, a farkasnak nem lenne sok esélye.

A rozsomák közelebb van a medvéhez, mint a farkashoz :) Szügyén nagyon szép barkói vannak.

Sok filmben nagyon zavaró a fordítás, de nem akadok fenn rajta, mert eredeti nyelven szoktam nézni. Nem tudtam, hogy magyarul farkas. Megértem, de nekem bűzös borz marad. Csak amerikaiul követem ezt a témát, de a filmeket nem láttam. Rajzokat, meg néhány rajzfilmet már megnéztem. Ráadásul sokan azt mondják, hogy a filmekben és különböző feldolgozásokban mindig kicsit megváltoztatták a történetet az eredeti képregényhez képest. ( http://www.youtube.com/watch?v=5D8XnrvsOT4 )

A felvetésed érdekes, elgondolkodtam rajta.

2013. okt. 19. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
2013. okt. 19. 22:48
 6/6 anonim válasza:
Csak hát azért nem lett a filmben Rozsomák mert nem nagyon ismerik ezt az állat fajtát itthon . És igy,hogy a Wolverine meg a Wolf hasonló ezért azt mondták a fordítók,hogy legyen Farkas :D
2013. okt. 22. 04:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!