Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi az ami egyedi minden...

Mi az ami egyedi minden részecskénél?

Figyelt kérdés
Nem tömeg hanem pl.: mágneses mező frekvenciája(nem tudom hogy ez egyedi-e lehet hogy hülyeség csak szemléltetési célzattal írtam)

2013. okt. 18. 18:12
 1/5 anonim válasza:
0%
Minden atomnál egyedi a proton szám
2013. okt. 18. 18:51
 2/5 Banc ***** válasza:
Gyakorlatilag semmi. Egy proton ugyan olyan, mint egy másik proton, és egyik sem különböző. ugyan ez van az elektronnal meg a neutronnal(hogy már kisebb dolgokat ne is említsek).
2013. okt. 18. 19:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Jól írja a #2, jelenleg nincs tudomásunk semmiféle különbségről az atomok három alapvető építőkövei esetén. Egyik elektron pont olyan mint a másik. Sőt, olyan fokú az egyezés, hogy olyan elmélet is felütötte a fejét, hogy mindössze egyetlen elektron létezik összesen, viszont az időben és térben is bárhol és bármikor megjelenhet, egyszerre több helyen is (vagy vmi ilyesmi). Én ebben nem nagyon hiszek, így nincs is több infóm az elmélet mibenlétéről - az viszont biztos, hogy egyetlen apró különbséget sem találtak még elektron és elektron között, mint ahogyan proton és proton vagy neutron és neutron között sem. Annyira tökegyformák, hogy az már a tudósok számára is "kétségbeejtő".
2013. okt. 18. 19:52
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem voltam elég pontos. Bocsánat.

Én nem a proton -proton vagy atomokra gondoltam. Hanem az elemi részecskék (u kvark, d kvark , elektron, müon, tau, foton, stb) és nem pozitív vagy negatív töltésű. Hanem mint amit példában is írtam hogy a mágneses mező ami minden részecske körül van abban van- e valami egyedi ami minden u kvarkban ugyan olyan de más mint bármelyik másik kvarkban leptonban vagy bozonban. Vagy hogy van-e valami ilyen?

2013. okt. 18. 20:59
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen, és nem is lehet.

Azok a valószínűségi számítások, melyekkel leírhatók kvantumos folyamatok, egészen más eredményeket adnának, ha megkülönböztethetőek lennének az elemi részek. A leírások viszont a tapasztalattal jól korrelálnak.

2013. okt. 18. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!