Miért tesszük forróolajba a húst? Miért tesszük hideg vízbe a a húst? ( pl. húslevesnél )
A forró olajba tételkor a külös felület hirtelen kérget kap, így a húsban lévö ízanyagok benn maradnak - a húsnak intenzívebb, jobb íze lesz.
A hideg vízbe téve amíg melegszik a víz meg, addig a húsból az ízanyagok kioldódnak és átkerülnek a levesbe, így a leves, mármint a lé lesz ízesebb, a hús viszont iztelenebb lesz.
Igaz. De szépen megpirítani csak úgy lehet :)
Bár az meg kb. az, amit az első válaszban írtál. No, mindegy.
A szépség relatív, főleg úgy, hogy nem eszem húst :D
A grillezésnél is van egy olyan technika, hogy elsőnek egy kicsit megpirítani a külsejét, majd szép lassan átsütni az egészet. A zöldségeknél ez nem nagyon lényeg, mert azok gyorsan kész lesznek. A levesnél szokták használni azt a kifejezést, hogy "összefőzzük". Ez azt jelenti, hogy az alapanyagokból ki akarjuk vonni az ízanyagokat a vízbe úgy, hogy ne alakuljon át alakilag az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!