Lehet érezni azt, hogy gamma sugárzásnak vagyok kitéve, mármint fáj vagy bizsereg vagy mi?
A herédnél szúr, legalábbis Stalker erre panaszkodott Csernobilban. Ő az aki bejárja belül védőruhában a monstrumot.
Tovább a gamma ritkán is kilövellhet, akár 2 percenként is.
Drágább doziméterek tudják korrekten detektálni: 100ezer fölött és kilóg és csüng csöve.
Jódalapú gyógyszert kell bevenni, becenevén a Radix, Pakson mindenkinél van. Lecserélik a véredet sóra, majd
később vérátömlesztéssel vissza valaki másét.
Miért fontos, hol jártál?
Ha bemész a reaktorba, akkor nem égsz meg mint a filmekben, nem venni észre semmit, esetleg hallod a zizegést. Szóval annyira nem észrevehető. Csernobilba, ha
odasétálsz a reaktorhoz, akkor talán 20 perc múlva elesel,
kb ennyi.
Ha ott vagy amikor épp robban Csernobil, akkor áthúzza a "fejedet a sugárzás" és később is bajod lesz belőle.
Közvetlenül nem lehet érezni, közvetve meg sorra tapasztalod a sugárbetegség tüneteit, ha elég erős a sugárzás. Hogy pontosan hogy tapasztalod, az természetesen a függ a sugárzás spektrumától is, meg minden. [link]
19:51, ezt a két mondatodat nem értem:
> „Tovább a gamma ritkán is kilövellhet, akár 2 percenként is.
> Drágább doziméterek tudják korrekten detektálni: 100ezer fölött és kilóg és csüng csöve.”
A másik:
> „A herédnél szúr, legalábbis Stalker erre panaszkodott Csernobilban.”
Amennyire én hirtelen utánanéztem, Stalker kitalált személy. Ehhez esetleg valami forrást tudsz mutatni?
> „akkor talán 20 perc múlva elesel, kb ennyi.”
Azért 20 perc alatt hánysz, hasmenésed lesz, és k**va sz**ul érzed magad, mert mindened éget, de igen.
OFF
Még mindig grat a trágárságszűrőhöz, meg bárcsak be tudnátok tartatni a szabályokat!
ON
"Csernobilba, ha odasétálsz a reaktorhoz, akkor talán 20 perc múlva elesel,
kb ennyi. "
Több, mint fél óra a rekator előtt, és még tüsszentenem sem kellett, nem hogy elestem volna.
Amúgy a legtöbb helyen a nagy dózisteljesítményű sugárzáskor a szájban érezhető fémes ízt említik, mint jelenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!