Milyen szakmákban nem láttatok még nőt?
Biztos sok van. Én például nem láttam még női villanyszerelőt vagy kőművest, bányászról nem is beszélve. :D
De egyszer láttam a tévében egy szobafestőnőt, ill. van egy vegyész ismerősöm.
Szerintem ezeket a ritka foglalkozásokat is érdemes lenne összegyűjtögetni. :)
Most már férfi bányász sem nagyon van, de negyven évvel ezelőtt voltak szép számmal. Villanyszerelő is előfordul, sokkal ritkábban.
Valójában nem tudok elképzelni olyan szakmát, amelyben egyáltalán nincs nő.
Vonat vezető, Repülőgép vezető. Nem jelenti, hogy nincs, de én még nem láttam. Se hiteles videóról, sem élőben.
Mészárszéken (nem azonos a hentessel) már láttam nőt. Az is meglepett.
Van egy csomó szakma amiben nem láttam nőt.
Kőműves, autószerelő, asztalos, kamionsofőr, hegesztő.
Ez nem jelenti hogy nincs ilyen, de én még nem láttam.
5-ösnek!
Van repülő pilóta: Czigány György rádiós műsorvezető lánya a MALÉV-nál volt vagy 20 évig az egyetlen magyar női pilóta. :)
7-esnek!
A háború után a 40-es, 50-esévekben rengeteg kőműves nővel találkozhattál volna. Segédmunkások is voltak, de falaztak is.
Traktort és targoncát is vezettek nők.
Asztalos is van. Például én. :) Restauráltam a dédnagyapám bútorait. Örököltem a nagyapám asztalos szerszámait, a gyalupadját, satuját is. Gyönyörű, saját kezével készítette.
A faipari képzőben és szakközépiskolában is tanultak lányok, igaz, mint a fehér holló. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!