Hogy fejleszthetném az agyam tovább?
Kérdés, hogy miért vagy 4-es a humán tantárgyakból. Ha azért, mert nem bírod megjegyezni pl. a rengeteg évszámot és a definíciókat töriből vagy magyarból, akkor a memóriádat kellene fejleszteni. Erre jók pl. a versek, egyéb memoriterek, memóriajátékok.
Ha töriből nem látod az összefüggéseket, akkor próbáld meg értve olvasni az anyagokat, ne csak "meseként".
Ha nem tudsz elfogadhatóan verset vagy egyéb szövegeket elemezni, akkor gyakorold azt, és olvass példákat.
Lehetnem még sorolni, az a lényeg, hogy amelyik részterületen gond van, azt kell erősítened.
"Engem anyám tanított meg írni olvasni, pedig csak érettségije van."
Én meg EGYEDÜL tanultam meg olvasni nagycsoportos koromra. Mégsem várom el ugyanezt mindenkitől.
"Elég butának képzelheted a legtöbb szülőt, ha nem nézed ki belőlük, hogy ilyen egyszerű dolgot, mint az írás, olvasás ne legyenek képesek megtanítani a gyereküknek."
Na, fuss neki még egyszer: "... gőzöd sincs sem a gyerekek "működéséről", sem az átlagszülő (vagy inkább a szülők többségének) képességeiről, hajlandóságáról stb."
Tehát nem csak a képességekről beszéltem, hanem hajlandóságról és egyebekről is. Meg nyelvtanról, helyesírásról, idegen nyelvekről is. Plusz a gyerekek "működéséről", azaz a korosztályi jellemzőkről, képességekről stb.
Csak el kellene egy kicsit gondolkodnod.
"Pszichológia, a pedagógia és szociológia. Az Ezo tv-ben ilyen végzettségű emberek szerepelnek:D"
Nem nézem az Ezo tv-t, de szerintem te nagyon kevered a szezont a fazonnal. Még egyes pszichológiai irányzatokról el tudom képzelni, hogy közük van az ezotériához, de a pedagógiának és a szociológiának nincs. Esetleg nézz utána ezeknek a tudományágaknak, hogy egyáltalán tudd, miről beszélsz.
"Szóval erről ennyit:D"
Szóval _rólad_ ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!