Készítsünk polarizált fényt?
Hogyan készítsek otthon tökéletesen polarizált fényt?
Az olyan megoldások hogy vegyél egy cirkuláris polárszűrőt 30e ért a boltban vagy müanyag béna fóliák nem érdekelnek , én konkrétan tükrökkel akarok 100% os visszaverődéssel polarizálni egy lámpa fényét vagy akár lehet led is , olyant akarok csinálni mint egy bioptron lámpa . Az a megoldás sem érdekel hogy vegyek használtan vagy konzultáljak a gyártóval . szóba se állna velem...
A digitális gépekhez csak cirkuláris polárszűrőt gyártanak. A lineáris összeakad az érzékelő sorba rendezett egységeivel. Következik ebből, hogy manapság nagy tételben gyártják, és relatíve olcsón hozzá lehet jutni. És nagyon furcsa, de forgatásra tényleg reagál, amit totálisan nem értek, mert elvileg nem így kéne lennie. Az ég sötétebb bizonyos szögeknél. Nem annyira, mint egy lineárisnál, de érzékelhető.
És garantáltan cirkuláris polárról van szó, rózsabogárral teszteltem. Egyik oldalról nézve fémes zöld, a másikról tök fekete.
Én annyit találtam erről, hogy egy lineáris polarizátor után tesznek egy negyedhullámú lemezt, így a gépbe már cirkuláris polarizáció jut. A kettő csak együtt tud forogni, így hatását tekintve fotózásnál olyan, mint a lineáris, de a mai gépeket sem zavarja meg.
Viszont, ez csak az egyik lehetséges működés. Ha fordítva megy át rajta a polarizálatlan természetes fény, akkor először a negyedhullámú lemezen jut át, és utána a lineáris polarizátoron, így ekkor a kimenetnek lineárisan polarizáltnak illik lennie. Ez már forgatva analizálható sima polaroid szemüveggel. Tehát ki kéne próbálni a szűrőt átfordítva is. Nekem sajna nincs ilyenem, így várom az eredményt. :)
Mi az hogy a lineárisra jobban besötétedik az ég?
Másik én kipróbáltam , fordítva nem működik csak a színhőmérséklet változik . Ugyan ez a szemüvegem is ,szemből nézve csak szivárványos az lcd monitor .
Ha + + , - - rakom össze a hamát és a szeüveget akkor nem működik , ha -+ +- rakom össze akkor működik, egymáshoz képest forgatásra teljesen kioltódik a bejövő fény.
Remélem jól emlékezem.
De engem érdekelne ha létezik lieárisba ami erősebben kiszűri az eget , ditilális gépem van de lehet nem akadna össze ,ebben nincs bayer szűrő és a pixelek is nagyok 8um.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!