Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretem a fizikát,tényleg nagyon szeretem de nem nagyon megy,Már a második rossz jegyem kapom belőle pedig tanulok rá rendesen a tanárt is szeretem és magával a tan tárgyal sincs bajom (?)

2013. szept. 30. 14:55
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen.
2013. szept. 30. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha nem értesz mindent, akkor ez teljesen normális. Kérj meg valakit, hogy magyarázza el neked!
2013. szept. 30. 17:23
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet hogy csak rossz az agyad, mint nekem is sztem. Rossz rövid és hosszú távú memória + lassúság + rossz koncentráló képesség. Én ezekkel szenvedtem sztem végig, általános iskolától kezdve, pedig végig szerettem a reál tárgyakat. Szerencsére programozóként egyik ilyen hátrány sem korlátoz le igazán (a koncentrálással nincs baj ha valamibe igazán belemelegszem), mert általában nem nekem kell a kemény agymunkát végezni, hanem a gépnek: nekem csak jó algoritmusokat kell írnom, ami nekem is jól átlátható és fejleszthető, és jól struktúrált, tehát ha jól csinálom, akkor a legbonyolultabb feladatokat is lebontom kisebbekre, és nem fájdul bele a fejem semmibe (najó, párszor előfordul :D).

Szerintem fizikusok között is simán lehet olyan, aki összekeveri vagy nem vágja fejből a gyorsulásos képleteket, de ha épp valami érdekli, akkor abba beleássa magát, megért megtanul mindent, a számítógéppel kiszámíttatja a dolgokat, a wikiről kiveszi a képleteket (ami meg nincs meg, azt meg szépen ráérősen átgondolja).

Igazából a mondanivalóm lényege, hogy az iskolában egy embertípust osztályoznak igazán: aki alkalmazkodik, aki gyorsan felfog, elfogad, bevág mindent. Mondjuk az életben sem hátrányok ezek, de tudományokban szerintem azért jobb, ha őszinte érdeklődésed, és nagy kreativitásod van.

2013. szept. 30. 18:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Rendkívül egyszerű az oka. Tetszenek a róla szóló történetek, megmozgatják a fantáziádat, de valahol az elején nem értettél meg valamit. Azóta erre a nem értett dologra rakódnak a dolgok.

Szép sorban haladj visszafelé - a tankönyv segítségével - és vizsgáld, hol értesz mindent. Úgy, hogy a saját szavaiddal el tudod valakinek magyarázni. Innen kezdd elölről, ha szükséges, kérdezz.

2013. okt. 1. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!