Egy propeller képes 1 bar nyomást produkálni? (Részletek lent)
Tegyük fel van egy ilyenem: ( [link] ) Ha egy ilyen propellert meghajtanék nagyon magas fordulatszámmal (akár 100.000 RPM fölött) akkor képes lenne-e akkora nyomást produkálni,hogy az elérje akár az 1 bar-t? Illetve tudnátok 1 olyan képletet írni,amivel ez kiszámítható? (Vagyis mekkora fordulat szükséges,mekkora lapátok,dőlésszöge stb.)
Válaszokat előre köszönöm!
Elvileg igen, hiszen a turbófeltöltők is így működnek, akár 1.5-2 bar-ig!
Képletet nem tudok, de a lapátok ill. a dőlésszögek egyébként sem változtathatók!
És -ráadásul, jó drága!
Tegyük fel hogy most rendeltem egy ilyet:
Mire megérkezik megmondaná valaki, hogy hogyan kell meghajtani?
Meg hogy mi az a :
Maximum Speed Movement:55,000R/Min
Így ránézve, nincs is rajta meghajtási lehetőség!
A "Maximum Speed Movement:55,000R/Min" a maximális fordulatszámot jelentené, de ránézésre ez a csapágyazás a felét sem bírná ki! Előbb széthullana az egész!
A képen valóban nincs meghajtàs,ennek maximum annyi köze lesz a tervemhez,hogy 1 hengerben lesz 1 propeller.
Maga a propeller 1 àttételen fog futni,amire 1 erős motor lesz kötve (robbanó motor). Mivel jobb képet nem talàltam,így ezt raktam be.
Az elérhető nyomás a kimenő rész fojtásától (is) függ.
Továbbá a (fal-lapát) rés-veszteségtől.
Nem mindegy, hogy mennyi légáram kell. m^3/sec
A teljesítmény-igény ugyanis (elm) a kettő szorzata.
(nyomás*légáram)
Persze, akármelyik kicsi, a hatásfok rossz, akár 0%.
"Az elérhető nyomás a kimenő rész fojtásától (is) függ. "
Nekem is ez ugrott be a kérdés láttán, folytás nélkül, kis valószínűséggel érne el 1 bar nyomást. Ezt nem fejtetted ki a kérdésben.
off: Mire akarod használni??
Telesen jogos! Maga ezt a rendszert 1 robbanó motornál szeretném használni mint "supercharger"-t (pl: [link] Lényegében ugyanúgy a robbanó motor hajtaná annyi különbséggel,hogy itt propeller menne,nem pedig csiga.
Mivel az eszköz karburátoros,így úgy gondoltam,hogy közvetlen utána raknám (akár a szívó torok után).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!