Hol lehet megnézni, hogy a Mensa IQ teszten elért pontnak mennyi IQ felel meg?
Köszönöm a választ. Igen, azzal tisztában voltam, hogy a kor is számít, na de olyan drasztikusan nem, max. 4-5 kérdéssel kevesebbre tud valaki jól válaszolni 20 éves korában, mint 50 éves korában, feltéve, hogy a 130-as szint körül mozog. Ennél nagyobb romlás nem lehetséges ilyen szinten szerintem.
S mivel a kérdésem leginkább arra vonatkozott, hogy a bűvös 130-as szint eléréséhez kb. mennyi jó válasz kell (majd hozzáadok/levonok néhányat), ezért most egy átlag, mondjuk 35 évesre gondoljunk.
Ha ugyanaz a teszt, ami a neten van, akkor arról jobb ha tudod, hogy az nem IQ teszt.
Az olyan teszt amiben memória, és műveltségi jellegű (pl. melyik szó a kakukktojás) kérdések vannak, az nem IQ teszt, hiába állítja magáról azt.
T. 2010-01-27 13:17!
Tévedés, hogy mindig 130 volt: régebben 148 volt. (Bár ez ugyanannyi helyes választ jelentett, csak akkor még nem 15-ös, hanem 24-es szórású normál eloszlás szerint számoltak.)
Az online próbateszt valóban nem szigorúan vett IQ-teszt, de a standardizálás alapján - és tudtommal az "éles" statisztikák alapján is - elég jól korrelál az eredménye a "komoly" IQ-tesztekével. (Gondolom, ezért is merik kirakni. :-)
Épp most csináltam végig a Mensa online próbatesztjét.
Pont 130 lett az eredményem, és azt írták ez alá, hogy ez alapján jobb vagyok iq-ban az emberek 97 százalékánál, tehát van esélyem bekerülni a mensások közé, de ez még nem mensás szint!
Gondolom a helyzet, a tesztek és egy csomó minden közrejátszik, hogy minek mikor mennyi az eredménye, de ezen a teszten ez a minimum egy lehetséges mensa-tagtól, hogy bármilyen körülmények között is teljesítse. Ám valószínűsítem, hogy aki tényleg tag vagy az lehet, az már ebben a próbatesztben is nagyobb eredményt ér el.
Egyébként sajnos nem volt részletes kiértékelés a végén. Két kérdésnél biztos vagyok benne, hogy rontottam, mert azt már a válaszoláskor tudtam, hogy rossz. (Egyiknél félrekattintottam, másiknál időfogyás miatt gyorsan klikkeltem, de tudom, hogy épp nem a jó válaszra.) Ezen kívül nem tudom mennyi hibám volt. És azt sem tudom, hogy az időt számít-e a tesztben, mert pl volt amit kapásból megválaszoltam, volt ahol kevés volt az idő.
Amúgy 35 éves vagyok, fősulit végeztem, és nem túl nagy a műveltségem, mert egy lusta disznó vagyok, szóval sokkal többet is tudhatnák, ha használnám a fejem. :) Nem tudom mindez hogy számít a teszt megoldásnál. Az azonban biztos, hogy nem vagyok egy zseni, mégha sok a logikám is. Inkább átlagosan jónak gondolom magam észt tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!