Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki töltött már ki Mensa-fé...

Valaki töltött már ki Mensa-féle IQ-tesztet? Itt egy példa, ki tudja megoldani?

Figyelt kérdés

Mikor először találkoztam vele,egy Mensa-tag mutatta meg, nem hittem el,hogy ilyen létezik,egészen más logikát igényel,mint a hagyományos tesztek.A Mensa-sok persze büszkék rá, mert szerintük ez mutatja meg a valódi IQ-t.Szerintük az emberek 99%-a nem tudja megoldani. Szerintetek?

Melyik a kakukktojás?

Petőfi

Arany

Ezüst

Egy hagyományos IQ-teszten egyértelműnek tűnne a megoldás.Csak egy megoldása van.

2009. okt. 28. 15:48
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
100%

Az utolsó válaszoló vagyok.

Még annyit, hogy a hozzászólásom a 90, 60... feladathoz kapcsolódik, ha valaki nem értené.

Amúgy én úgy gondolom, hogy 2 szám alapján nem lehet feltétlenül EGY jó megoldást mondani, hiszen végtelensok olyan logikai lépés létezik, ami a kiindulási alapként szolgáló két számot magában foglalja. pl: végtelensok olyan függvény határozható meg, ami felveszi a 60-at és a 90-et is. És nyilván nem csak matematikai példák hozhatók...

2009. okt. 30. 19:12
 32/35 anonim ***** válasza:
Persze, természetesen hülyeség az egész. Akármit belelehetne magyarázni... Úgyhogy baromság.
2009. okt. 30. 19:15
 33/35 anonim ***** válasza:

Hat eloszor is 3 opciobol nem lehet logikat csinalni (barmelyik kettonel lehet talalni logikat), ugy ahogy a 40,60,? dologbol sem. A teszteken mindenhol 4 opcio van hogy az elso ketto osszefuggeset megerositse a harmadik igy a negyedik kiesik.

Ez olyan mint ha harom pontot megadnal hogy melyik nem esik egy egyensre a tobbivel. Barmelyik ket pontot osszekotod a harmadik nem fog egybeesni, vagyis mindegyik kakukktojas, kiveve ha mind a harom egy egyenesen van. A kkor meg egyik se a megoldas. Ha viszont mar 4 pont van akkor mar egyertelmubb a helyzet de nem is untatlak titeket geometriaval csak ez igy olyan szemleletes.

Biztos valami alMensas volt. ;-)

2010. jan. 27. 13:27
 34/35 torrent.neked ***** válasza:

A kérdésre: én már töltöttem. De ennyi az egész. A fentieknek nagyjából semmi köze a Mensához (bármennyiszer is hangzott el az egyesület neve :-).

De azért mókás volt. :-)

2011. jún. 29. 00:18
 35/35 anonim ***** válasza:
Ezek nem az IQ teszt feladatai, csak sima fejtörők. Ezzel nem az IQ-t mérik, csak játszanak..
2012. jún. 27. 09:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!