Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki töltött már ki Mensa-fé...

Valaki töltött már ki Mensa-féle IQ-tesztet? Itt egy példa, ki tudja megoldani?

Figyelt kérdés

Mikor először találkoztam vele,egy Mensa-tag mutatta meg, nem hittem el,hogy ilyen létezik,egészen más logikát igényel,mint a hagyományos tesztek.A Mensa-sok persze büszkék rá, mert szerintük ez mutatja meg a valódi IQ-t.Szerintük az emberek 99%-a nem tudja megoldani. Szerintetek?

Melyik a kakukktojás?

Petőfi

Arany

Ezüst

Egy hagyományos IQ-teszten egyértelműnek tűnne a megoldás.Csak egy megoldása van.

2009. okt. 28. 15:48
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

21:00 miért pont 5-el nagyobbal növekszik? Miért nem 4-el, 3-al? stb.

De ahogy az előbb írtam, sztem hülyeség ez a kérdés...

2009. okt. 28. 21:22
 22/35 A kérdező kommentje:

Nekem is hülyeségnek tűnt egyébként ez a számos feladat és őszintén szólva ideges is lettem mikor megtudtam,hogy mi a válasz és miért.De mint mondtam ez a mensások szerint van, egy normál iq-tesztben nem ilyen kérdést tesznek fel.

Szóval a válasz és leírok még két példát megoldással. Szerintem a fejetekhez kaptok.

A lényeg,hogy nem matematikai feladványként kell kezelni, attól,mert számok szerepelnek benne.

80-a megoldás, mert a mosási vízhőmérsékletet mutatja a ruhákon.

Írok még két ilyen feladatot megoldással.

33, 45...

megoldás: 72, mert lemezlejátszó fordulatszámait mutatja.

még egy:

90,60...

megoldás: 90, mert ezek az ideális női méretek.

Ilyeneket szoktak feltenni egymásnak a mensások.

2009. okt. 28. 21:39
 23/35 A kérdező kommentje:
Ügyesen benne maradtak fél mondatok a válaszomban, mert túl gyorsan gépeltem és nem töröltem ki teljesen azt a mondatot,amit akartam.A lényeg,hogy nem azért írtam fura mondatokat egy-két helyen,mert be vagyok szívva. :)))
2009. okt. 28. 21:42
 24/35 anonim válasza:
98%

Ennek azért nincs semmi köze az IQhoz, mert azt kell kitalálni, amire ŐK gondolnak. Ilyet én is tudok gyártani nektek:

Melyik a következő szín a sorban: zöld, piros, citromsárga, ...

A kék, mert a guitar hero gitárján ilyen sorrendben jönnek a gombok színei...

2009. okt. 28. 22:07
 25/35 A kérdező kommentje:
Utolsónak. Én is így gondolom és mikor megmagyaráztam ezt a mensásnak akkor kinevetett.
2009. okt. 28. 22:21
 26/35 A kérdező kommentje:

Én is kitaláltam neki egyébként egy kérdést és az az érdekes, hogy a logikáját nem tudta kitalálni, holott számomra egyértelmű volt, mondjuk azért is mert az agyszüleményem volt.

Ezt tettem fel neki: Melyik nem illik a többi közé?

1.Merkúr, 2. Vénusz, 3.Jupiter

Számomra a Jupiter,mert az gázbolygó, míg a többi kettő kőzetbolygó, a Jupiternek van holdja, a többi kettőnek nincs.Szóval én is feltehetek ilyen kérdést és lehet ilyen logikával is gondolkodni.

2009. okt. 28. 22:27
 27/35 anonim ***** válasza:
76%

Most akkor én:

mi a következő?

2,7,16...

a 69 :D mert az a kedvenc pózom :DDDDD

Hát ezt most muszály volt:D

2009. okt. 28. 22:31
 28/35 anonim ***** válasza:
100%
40, 60 utána nem 90 jön akkor? Még sehol nem láttam olyat, hogy 80 fokon mosni.
2009. okt. 29. 08:39
 29/35 anonim ***** válasza:
91%

80 fokos mosást én sem tudok, a 90, 60 sort meg 45-tel egészítettem ki, mert nem az ideális női méretek, hanem a lemezes példa után a magnószalagok 'műsorideje" - és így 45 ugrott be. Mindezek ellenére tesztelném magam szívesen...

Ja, és lehet, hogy mégis Petőfinek kellene kakukktojásnak lennie, mert Ezüst vezetéknevű művész van (igaz, nem költő)

2009. okt. 30. 13:47
 30/35 anonim válasza:
91%

A kérdező 21:39-es kommentjéhez:

Ennyi erővel akár 45 is lehet, mint a trigonometria (vagy simán geometria)egyik nevezetes szöge.

Ezek szerintem nem feltétlenül komoly/hiteles IQ tesztek, hiszen nincs egy objektív, megkérdőjelezhetetlen megoldás.

Szinte kizárólag szabad asszociáció: az egyéni gondolkodásmódtól, az egyéni ismeretanyagtól és tapasztalatoktól függ a "helyes" válasz, alig van köze a válaszoló tényleges szellemi képességéhez.

2009. okt. 30. 19:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!