Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » 124-es IQ 14 évesen? Rossz,...

124-es IQ 14 évesen? Rossz, jó, nagyon jó?

Figyelt kérdés
2009. okt. 27. 20:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

A 124-es IQ átlag feletti, de azért nem érdemes elszállni tőle. Egy részről mert az internetes tesztek gyakorta fölé mérnek, szóval lehet, hogy csak 115 az a 124. Nekem pszichológusnál mért 137-tel olykor 150 is kijön a netes tesztekkel. Más részről ez azért még elég közel van az átlaghoz.

Az, hogy hány éves vagy, nem befolyásolja az IQ-t. A tesztek figyelembe veszik az életkort, vagyis - most csak hasraütéssel mondok valamit - ha 100 kérdésből 70-et tudsz megoldani, az 10 évesen 150-es IQ-t jelent, 15 évesen 120-as, 25 évesen meg csak 95-ös. Vagyis ez nem olyan, hogy "a gyerek már öt évesen olvas és számol, mi lesz ha megnő", hanem az IQ-d marad kb ugyanannyi, de egyre több kérdést fogsz tudni megoldani a teszten.

Az IQ teszt eredménye egyébként függ a fáradtságtól és a rutintól is, szóval ha 10 teszt után felmész 140-re, az nem azért van mert olyan okos lettél, hanem mert az agyad rááll erre a feladat-sémára.

2009. okt. 27. 20:32
 2/12 anonim ***** válasza:
60%
nekem elvileg 135ös, és nem tartom magamat egy zseninek, szal te se vágj fel a 124-gyel szerintem:)
2009. okt. 27. 21:52
 3/12 anonim válasza:
22%
Az IQ csak a lexikonos tudáson alapszik. Semmit sem jelent az, ha valakinek alacsonyabb az átlagnál. Attól még lehet értelmes és okos ember. Az a másik, hogy állítólag sokkal kreatívabbak a alacsonyabb IQ-van rendelkezők (ezt csak egy zsenikkel foglalkozó újságban olvastam) .
2009. okt. 27. 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
77%

Egy kiképzett rendőrkutya IQ-ja 25 körül van.

Indulj ki abból, hogy 5 rendőrkutya már okosabb mint te. ;)

2009. okt. 27. 22:59
 5/12 anonim ***** válasza:

Az IQ teszteket ill. minden tesztet egy adott csoporton mérnek be. Az IQ teszteket jellemzően életkoronkénti csoportokra. Ez úgy működik, hogy pl. 200 14 és 16 éves közötti emberrel kitoltetik majd két dolgot számolnak:

-átlag (az értékek számtani közepe)

-szórás (az átlagtól való eltérések átlaga)

Ennek a kettőnek a felhasználásával úgy módosítják a pontszámítást (lineáris transzformáció), hogy az átlag pontszám a 100 legyen és a szórás 20 pont.

E szerint az átlagosnál egy szórással magasabb az intelligánciád.

Amit leírtam az a szabványos bemérése egy igazi IQ tesztnek, amit egy minél nagyobb létszámú korcsoportra mérnek be. A valóságban a legtöbb IQ tesztként feltüntetett teszt vagy eleve nem szakszerű kérdéseket tartalmaz, vagy nincs bemérve. (Ha a teszten, amit kitöltöttél nem volt feltüntetve a célkorosztály, akkor nagy eséllyel bóvli volt)

2009. okt. 28. 00:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Ettől ne érezd magad többnek mert vannak ilyenek...Nekem 15 évesen 128-at adott ki egy internetes teszt aminek lehet hogy semmi valóságalapja sincs...Én nem mondtam el szinte senkinek mert ha van egy kis eszem akkor nem dicsekszek vele...
2009. okt. 28. 10:47
 7/12 anonim válasza:
Nekem egy tényleges IQ tesztnél 142 jött ki. De attól a tiéd sem rossz. Csak ne kezdj vele dicsekedni:)
2009. okt. 28. 21:33
 8/12 anonim ***** válasza:
10%
egyik sem. az IQ áttoszás :(
2009. dec. 28. 02:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem 140 volt 12 évesen, de neten mégis csak 130 jött ki. Nem megbízható.
2010. jún. 6. 16:25
 10/12 anonim válasza:
nekem és a nejemnek 531-es a sze.x IQ-nk és 94-es az okosság iqnk
2010. nov. 17. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!