Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Taposóakna palacsintasütőből?...

Taposóakna palacsintasütőből? Hogy is van ez?

Figyelt kérdés

a minap a Szabadság, szerelem c. filmben láttam

hogy 6 palacsintasütőt letettek a tank elé 'taposóakna' címén, ez most hogy?

megagyarázná vki?

köszönöm

2009. okt. 27. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak úgy nézett ki. A tankból csak azt látták hogy úgy néz ki mint egy akna.
2009. okt. 27. 19:18
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen valószínűleg megtévesztésként rakták le. De lehet hogy az alacsony költségvetés miatt nem jutott pénz igazira! XD
2009. okt. 27. 19:19
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez komoly? Hehe, holnap telerakom az utcákat palacsinta sütővel... és majd nem mernek a közelébe menni az emberek...:D (Csak vicc!)
2009. okt. 27. 19:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Van egy ilyen legenda vagy kitaláció, hogy 56-ban palacsintasütőket rakott a leleményes pesti nép a tankok elé, hogy azt higgyék, hogy akna. Erre sehol nem találtam adatot, szóval nem tudom, tényleg így történt-e. Az biztos, hogy nem a film költségvetése volt olyan kevés, hogy "helyettesítették" az aknát, most képzeld el, ha volt pénz tankra, biztos lett volna pénz pár műanyag aknára is, ami kb 1000 forintból kijön.
2009. okt. 27. 19:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

19:28! A palacsintasütő csak a tank nagyon kicsi "látónyílásából" látszik aknának. A mai ember simán megmondja, hogy nem taposóakna.

(első voltam)

2009. okt. 27. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

19:28-as vagyok.

Aha, értem.

2009. okt. 27. 20:47
 7/8 A kérdező kommentje:
már én is =D
2009. okt. 28. 11:28
 8/8 anonim válasza:
100%
üdv. ez egy valódi trükk. a prágai tavasz során is sikerrel használták. megtévesztően hasonlit a régi palacsintasütök alja a szovjet harckocsiaknákhoz. és amint a harkocsivezető meglátja a 2cmes kémlelőnyiláson olyan 5-6 méterről akkor inkább nem kockáztat. tudom a honvédségnél énis harckocsizó voltam:)
2010. máj. 13. 17:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!