Taposóakna palacsintasütőből? Hogy is van ez?
Figyelt kérdés
a minap a Szabadság, szerelem c. filmben láttam
hogy 6 palacsintasütőt letettek a tank elé 'taposóakna' címén, ez most hogy?
megagyarázná vki?
köszönöm
2009. okt. 27. 19:11
1/8 anonim válasza:
Szerintem csak úgy nézett ki. A tankból csak azt látták hogy úgy néz ki mint egy akna.
2/8 anonim válasza:
Igen valószínűleg megtévesztésként rakták le. De lehet hogy az alacsony költségvetés miatt nem jutott pénz igazira! XD
3/8 anonim válasza:
Ez komoly? Hehe, holnap telerakom az utcákat palacsinta sütővel... és majd nem mernek a közelébe menni az emberek...:D (Csak vicc!)
4/8 anonim válasza:
Van egy ilyen legenda vagy kitaláció, hogy 56-ban palacsintasütőket rakott a leleményes pesti nép a tankok elé, hogy azt higgyék, hogy akna. Erre sehol nem találtam adatot, szóval nem tudom, tényleg így történt-e. Az biztos, hogy nem a film költségvetése volt olyan kevés, hogy "helyettesítették" az aknát, most képzeld el, ha volt pénz tankra, biztos lett volna pénz pár műanyag aknára is, ami kb 1000 forintból kijön.
5/8 anonim válasza:
19:28! A palacsintasütő csak a tank nagyon kicsi "látónyílásából" látszik aknának. A mai ember simán megmondja, hogy nem taposóakna.
(első voltam)
7/8 A kérdező kommentje:
már én is =D
2009. okt. 28. 11:28
8/8 anonim válasza:
üdv. ez egy valódi trükk. a prágai tavasz során is sikerrel használták. megtévesztően hasonlit a régi palacsintasütök alja a szovjet harckocsiaknákhoz. és amint a harkocsivezető meglátja a 2cmes kémlelőnyiláson olyan 5-6 méterről akkor inkább nem kockáztat. tudom a honvédségnél énis harckocsizó voltam:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!