Elhiszed, hogy a gömbhal ilyen szabályos alakzatokat tud csinálni?
És mire alapozva nem hiszed el?
Mert csak? Vagy milyen érveid vannak az ellen, hogy egy hal ilyet csináljon?
Ez valószínűleg tényleg a gömbhal volt. Én a sima tengeri angolna is meglepődtem először amikor láttam milyen dombocskákat csinálnak.
Viszont a Japán környéki tengerben vannak érdekességek.
Itt egy link:
Csak ránézésre szabályos, mellesleg miért ne csinálhatna egy hal ilyet? Ő ebbe az irányba fejlődött tovább, és profi lett benne. Van pár ilyen állat, ami rendkívüli dologra képes, mert szükséges volt a túléléséhez.
Írja is a cikk, hogy minél kidolgozottabb a cucc, a hím annál könnyebben talál oda. Ergo azok a nőstények lettek megtermékenyítve, amelyik szebbet csinált. Mára pedig már ennyire tökéletesedett ez a képességük.
Gondolod, hogy a keresztespók hálóját is valaki megcsinálja a póknak? Azt is ő maga fonja össze, néha egész hihetetlen helyekre és alakúakat képes rittyenteni.
Vagy pl. az afrikai szövőmadár építménye:
Ha pedig egy pók vagy madár képes erre, egy hal miért ne tudhatna ilyesmi különleges formációt készíteni?
Nézz már meg egy termeszvárat - építészeti remekmű, pontosan kiszámolt járatokkal, légcsatornákkal, kamrákkal.
Pedig egy hangyának még annyira sincs agya :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!