Hogyan éneklejek ha egyszer borzalmas a hangom?
"Hogyan éneklejek ha egyszer borzalmas a hangom?"
Lehetőleg minél csendesebben, hogy a legkevésbé zavarj másokat :D
Az éneklés egy olyan műfaj, amelyhez hang kell. Ez egy ilyen bicikli. Ha nincs szép hangod, akkor nem fogsz tudni szépen énekelni. Csiszolni ugyan mindenen lehet, de ha gyenge az alap, akkor az nagyon szép, kiemelkedő sosem lesz.
De ne keseredj el nagyon, nem csak szép énekhanggal lehet színpadra kerülni. Ordítozhatsz is, akkor a rock, punk, vagy höröghetsz, sikítozhatsz is, akkor metál vagy hasonló műfajban még alkothatsz maradandót. De ha minden kötél szakad, bohócnak még mindig jó lehetsz tátikázás útján, ahhoz egyáltalán nem kell hogy (ének)hangod legyen.
Mindenesetre jobb ha elfogadod, hogy förtelmes énekhangod van, és nem az énekpályán próbálsz teret nyerni. Biztosan van olyan ág, képesség, amelyben jobb vagy mint az átlag, vagy van érzéked hozzá. Ha ilyen dologra fekszel rá inkább, akkor nem hátrányból, hanem előnyből indulsz másokkal, a többséggel szemben - de valószínűleg még így is nagyon meg kell majd dolgoznod a talpon maradásért.
Hát ha nincs hangod, akkor ez van, nincs mit tenni. Bár lehet ha régen jó hangod volt, és most nincs, lehet pár év múlva megint jó lesz (én. is így voltam)..
Én egy olyan műfajban énekelek, amit itt Magyarországon nem kedvelnek (csak nagyon kevesen), ezért abbahagytam az éneklést. Szóval az is számít, hogy milyen műfajban énekelsz. Próbálkozhatsz a metal-lal, rock-al stb.
A sikeres emberek tevékenységi sorrendje a következő. Tanulnak. Közben vizsgálják (vizsgáltatják), milyenek az adottságaik. A legjobbnak tűnőben megpróbálnak minél alaposabb tudásra, gyakorlatra szert tenni. Általában sikerül nekik, és boldogok lesznek, mert az igényeik összhangban vannak a képességeikkel.
A sikertelenek fordítva teszik. Eldöntik, mit akarnak. Többnyire nincs hozzá képességük, ezért kudarcot kudarcra halmoznak, amiben jók lehetnének, elhanyagolják, és tökéletesen boldogtalanok.
Válaszd te az első változatot!
#7:
"rock meg metálhoz nem kell tudni énekelni?"
A "nem kell" és a "nem feltétlenül szükséges" kifejezések nem ekvivalensek egymással.
Mark Knopflernek gyakorlatilag nincs énekhangja. A Dire Straits mégis baromi jó. :D
Megfelelő körítéssel a nem olyan jó is lehet jó. Toborozz együttest, írjatok olyan zenét, ami jó a nemlétező hangodhoz. :)
Egyfelől teljesen egyetértek a 6. válaszolóval.
Ami nem megy, azt nem okvetlenül kell erőltetni.
Másfelől viszont kitartó munkával (hangképzéssel) látványos eredményeket lehet elérni még felnőttként is; de minél fiatalabb korban kezdi el valaki, annál jobb. Persze mindehhez kell egy _nagyon jó_ tanár is.
Szerintem egy próbát megérhet, veszíteni nem fogsz vele.
A hírnévre való törekvés pedig... Hogy is mondjam... Elvileg ahhoz aztán tényleg kiemelkedő teljesítményt kellene nyújtani, ha csak az országot nézem, közel tízmillióan vagyunk. Viszont manapság nem mindig a tehetség számít; számomra elképesztő, hogy milyen alacsony a zenei igényszint, és totál tehetségtelen emberekből is "sztárok" lehetnek. A nyelvi hibáktól hemzsegő, semmitmondó szövegű, igénytelen dallamvilágú, gyenge hangszerelésű "dalokat" nyeli a nép, mint a kacsa a nokedlit. :(((
A műfajválasztás szintén nehéz kérdés. Szerintem nem jó ötlet csak azért választani bármelyiket is, mert arra van tehetség/lehetőség; nem lesz hiteles az ember/előadó.
Mondjuk, én ezeket a hörgős/visítós "izéket" alapon kerülöm, számomra csak a dallamos zene a zene. A rock műfajban is vannak kifejezetten jó hangok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!