Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért könnyezik a szemem,...

Miért könnyezik a szemem, amikor énekelek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok énekes, nagyon ritkán énekelek, de olyankor potyog a könnyem. Gyerekkoromban kórustag voltam, de nem emlékszem, hogy akkoriban ilyen "gondjaim" lettek volna. Van erre a könnyezésre tudományos magyarázat? Más is van így ezzel?
2009. okt. 24. 14:13
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok profi, de kipróbálom ezt a torokhangon való éneklést. :)

Kórustag koromban lehet, hogy ezért nem könnyezett a szemem, mert akkor még "profi" voltam :D

2009. nov. 8. 16:40
 12/13 Bóna Barbara válasza:

Szia..

Szerintem, nem nagyon van köze a bioszhoz, de lehet hogy tévedek.

Nekem mindig is könnyezik a szemem, amikor énekelek, és kiskoromban még jobban könnyezett, de általában akkor amikor magamnak meghatva énekelgetek csak úgy... pedig csak 16 éves vagyok. Mostanában már nem annyira gyakori jelenség, de ha nem jön elő, hiányolom. Szerintem, ha mások hülyének néznek is, ez valami különleges lélekből adódó jelenség. Szerintem, nem szabad elhanyagolni.

Megtudhatnám, mikre emlékszel ezzel kapcsolatban?

2010. márc. 14. 21:52
 13/13 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: 2009-11-08 15:21

Ez nem így van, torokhangon csak a népdal énekesek énekelnek, fejhangon pedig a többi. Illetve a fejhangot általában a nagyon magas hangokra értjük.

Egyébként azt, hogy mitől könnyezhet a szemed éneklés közben, nem tudom:D

2010. máj. 23. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!