Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért könnyezik a szemem,...

Miért könnyezik a szemem, amikor énekelek?

Figyelt kérdés
Nem vagyok énekes, nagyon ritkán énekelek, de olyankor potyog a könnyem. Gyerekkoromban kórustag voltam, de nem emlékszem, hogy akkoriban ilyen "gondjaim" lettek volna. Van erre a könnyezésre tudományos magyarázat? Más is van így ezzel?
2009. okt. 24. 14:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

én is szoktam könnyezni, amikor énekelek, de nem tudom mitől van

kíváncsian várom a válaszokat én is

2009. okt. 24. 15:04
 2/13 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem aki átéli amit énekel, meghatódik, elérzékenyül. Vagy csak maga az éneklés mint élmény annyira átérezhető, csodálatos... Szerintem jó, jobb érzelmesnek mint faafejünek lenni.
2009. okt. 24. 21:39
 3/13 anonim ***** válasza:
55%

Bocsi én nem tudok tudományos magyarázattal szolgálni, de nem lehet hogy elérzékenyülsz miközben énekelsz?

Nem feltétlenül túl szomorúra, vagy túl vidámra gondolok, csak úgy "érzésből" énekelsz. Én mikor megdöbbenek és elfilózok rajta, hogy hát ez igen durva.. akkor úgy érzem mintha könnyezni akarna a szemem O.o

Lehet hasonlít valamiben a ti esetetekre.

2009. okt. 24. 21:46
 4/13 A kérdező kommentje:
én is gondoltam az elérzékenyülésre. de ugyanúgy könnyezek, ha pl. a hupikék törpikéket énekelem, mint hogy ha a himnuszt. ezért gondoltam, hogy inkább valami fiziológiai jelenség lehet!
2009. okt. 25. 08:42
 5/13 anonim válasza:
80%

Sziasztok!

Biológiából azt tanultuk, hogy a fül, az orr a szem összeköttetésben van, méghozzá a garat környékén.

A hang a levegö tudatos hangszálakhoz vezetésével képzödik, s a hangszálak összehúzódása és elernyedése által keletkezö rezgés.

Én azt gondolom, hogy a hangrezgések irritálják a könnycsatornát és serkentik a könnyképzödést. Amikor sokat könnyezett a szemem, elmentem orvoshoz. Ott átmosták a könnycsatornáimat mert feltételezték, hogy el van dugulva és a könnyem nem tud lefolyni a garatba. (a könnycsatornába fecskendö+müanyag tü) sós vizet fecskendeztek, nem az volt a baj, hanem allergia okozta. Én azt javaslom ezzel menj el dokihoz mert lehet ez a bajod. Nem kell parázni, semmi fájdalom nincsen! Üdv.

2009. okt. 31. 21:01
 6/13 anonim válasza:
79%

"A hang a levegö tudatos hangszálakhoz vezetésével képzödik, s a hangszálak összehúzódása és elernyedése által keletkezö rezgés.

Én azt gondolom, hogy a hangrezgések irritálják a könnycsatornát és serkentik a könnyképzödést."

Vagy ez, vagy egyszerüen csak izgultok, idegi eredetü is lehet, például, én is könnyeztem, mikor elősször feleltem, és nem azért mert féltem, és emiatt sírtam, ha nem mert izgultam, meg ez volt, akkor is mikor elősször verekedtem, mondanom sem kell, h akkor sem féltem :)

2009. okt. 31. 22:59
 7/13 A kérdező kommentje:
ez a biológiai fejtegetés jól hangzik, de ha igaz, akkor beszéd közben is könnyezni kéne, hiszen az is hang.
2009. nov. 1. 08:56
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Te sem bírod a saját hangodat!

:D

Bocs!

2009. nov. 1. 21:55
 9/13 anonim ***** válasza:

Szemléltetés céljából itt egy rövidke éneklős, meghatódós sztori:

[link]

2009. nov. 2. 09:45
 10/13 anonim válasza:
100%

Éneklés két féleképpen történik:

Ha megfigyeled a profikat; torokhangon énekelnek.

Ha a fürdöben énekel valaki a zuhany alatt, akkor általában nem képzett hangon, hanem fejhangon énekel, esetleg dúdol.

Fejhangon nem lehet erös és szép-képzett hangot kiadni, csak torok hangon. Ezért járnak sokan énekórákra, hogy ezt a fajta éneklést megtanulják és edzzék a hangszálaikat mozgató izmokat.

A fejhangon éneklés az ami stimulálhatja a könnyképzést...Asszem igy van, vagy nem? :)

2009. nov. 8. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!