Szerintetek lehetséges az időutazás? És ha igen, megváltoztatható a jövő? Yoda mester szerint a jövő mindig mozgásban van. Szerintem ez hülyeség.
A determinizmus képvisselői tagadják a véletlen létezését.
Én is így gondolom,hogy véletlenek nincsenek.
Csak nem vagyunk elég okosak ahhoz hogy a tetteink minden lehetséges következményével számoljunk,így amikor olyan következik be amire nem számoltunk azt gondoljuk hogy ez csak véletlen.Pedig nem az.
#13:
Az atomfizika és a kvantummechanika is megmutatja, hogy a statisztikai véletlenek szerepe, a káoszelem, a határozatlansági elv nagyon is része az ismert fizikai világunknak. Hatásai nem csak az atomi mérettartományban, hanem makroszkopikusan is jelentkeznek.
Éppen ezért a determinizmus tudományosan megalapozatlan szemlélet, az 1800-as években, az atomfizika igazi fejlődése előtt dívott.
A múltba utazni a jelenlegi ismereteink szerint lehetetlen.
A jövőbe viszont meglehetősen könnyű, ha kihasználjuk az idődilatáció vagy a gravitációs idődilatáció jelenségét. Tehát ha összevissza röpködsz egy gyors űrhajóval, vagy egy nagy tömegű test közelében tartózkodsz, akkor a jövőbe utazhatsz (elnézést a végletes egyszerűsítésért).
Yoda pedig nem az időutazásról beszélt, hanem arról, hogy a cselekedeteink befolyásolják a jövő alakulását. Ekkor előjön a sors és a véletlenek kérdése, ami, ha eltekintünk a szubjektív értelmezésektől, mindenképp az univerzum determinizmusára vagy annak hiányára vezet vissza.
Én is tudom miről beszélt Yoda,mint látod a kérdés nem egy kérdésből áll.
A múltba nem lehetséges.
A jövőbe igen, hogyha valaki felszáll az űrbe, és az űrhajó sebessége meghaladja a fénysebességét (nem tudom pontosan mennyire, de a neten fent van), akkor kb. 20 év alatt az űrben a Földön eltelne nem tudom hány ezer év. De ezt a sebességet még lehetetlen elérni, és ha el is lehetne érni, akkor se tudnánk meg, hogy sikerült-e a kísérlet, mivel maga az űrutazó tudná csak bebizonyítani, de nem tud visszajönni a múltba.
#17: Nem. Nem kell átlépni a fénysebességet, és nem is lehet. Bármilyen fénysebesség alatti sebességgel indulsz el a Földről, ha visszatérsz, a jövőbe érkezel bizonyos mértékkel.
#19:
>A természetben ha nincs ki megfigyelje a folyamatokat, akkor az idő sem telik.
Ez egyáltalán nem igaz, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi alapján írod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!