Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetséges az...

Szerintetek lehetséges az időutazás? És ha igen, megváltoztatható a jövő? Yoda mester szerint a jövő mindig mozgásban van. Szerintem ez hülyeség.

Figyelt kérdés
2013. júl. 31. 10:11
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Ja. És még sok mindent lehet mondani. Csak a megfelelő meséket kell elolvasni. Lehetőleg úgy, hogy ne értsük a benne szereplő fogalmakat. Némi fantáziával akkor bármi kijöhet.
2013. júl. 31. 11:05
 12/32 A kérdező kommentje:

A determinizmus képvisselői tagadják a véletlen létezését.

Én is így gondolom,hogy véletlenek nincsenek.

Csak nem vagyunk elég okosak ahhoz hogy a tetteink minden lehetséges következményével számoljunk,így amikor olyan következik be amire nem számoltunk azt gondoljuk hogy ez csak véletlen.Pedig nem az.

2013. júl. 31. 11:12
 13/32 anonim ***** válasza:
Ha nagyon időt akarsz utazni állj egy székre, magasabban lassabban telik az idő, igaz a másodperc töredékével de ez is időutazás :)
2013. júl. 31. 11:22
 14/32 Wadmalac ***** válasza:
46%

#13:

Az atomfizika és a kvantummechanika is megmutatja, hogy a statisztikai véletlenek szerepe, a káoszelem, a határozatlansági elv nagyon is része az ismert fizikai világunknak. Hatásai nem csak az atomi mérettartományban, hanem makroszkopikusan is jelentkeznek.

Éppen ezért a determinizmus tudományosan megalapozatlan szemlélet, az 1800-as években, az atomfizika igazi fejlődése előtt dívott.

2013. júl. 31. 11:46
 15/32 anonim ***** válasza:

A múltba utazni a jelenlegi ismereteink szerint lehetetlen.

A jövőbe viszont meglehetősen könnyű, ha kihasználjuk az idődilatáció vagy a gravitációs idődilatáció jelenségét. Tehát ha összevissza röpködsz egy gyors űrhajóval, vagy egy nagy tömegű test közelében tartózkodsz, akkor a jövőbe utazhatsz (elnézést a végletes egyszerűsítésért).

Yoda pedig nem az időutazásról beszélt, hanem arról, hogy a cselekedeteink befolyásolják a jövő alakulását. Ekkor előjön a sors és a véletlenek kérdése, ami, ha eltekintünk a szubjektív értelmezésektől, mindenképp az univerzum determinizmusára vagy annak hiányára vezet vissza.

2013. júl. 31. 11:48
 16/32 A kérdező kommentje:

Én is tudom miről beszélt Yoda,mint látod a kérdés nem egy kérdésből áll.

2013. júl. 31. 11:58
 17/32 anonim válasza:
16%

A múltba nem lehetséges.

A jövőbe igen, hogyha valaki felszáll az űrbe, és az űrhajó sebessége meghaladja a fénysebességét (nem tudom pontosan mennyire, de a neten fent van), akkor kb. 20 év alatt az űrben a Földön eltelne nem tudom hány ezer év. De ezt a sebességet még lehetetlen elérni, és ha el is lehetne érni, akkor se tudnánk meg, hogy sikerült-e a kísérlet, mivel maga az űrutazó tudná csak bebizonyítani, de nem tud visszajönni a múltba.

2013. júl. 31. 12:20
 18/32 anonim ***** válasza:
Folyamatosan utazol előre az időben. (Ez a folyamat meggyorsítható egy üveg vodka gyors elfogyasztásával... ilyenkor pillanatok alatt eltelhet egy fél nap is!)
2013. júl. 31. 12:36
 19/32 anonim ***** válasza:
43%
A múlt és a jövő valójában nem létezik. Ezek csak gondolati szinten létező absztrakciók. A természetben ha nincs ki megfigyelje a folyamatokat, akkor az idő sem telik. Ha az úgynevezett időutazás létrejönne, akkor sem tudnád, hogy már megtörtént, hiszen az, hogy 2013-ban, 2574-ben, 1833-ban tartózkodsz, nem mérhető sehogyan. Csak a környezet változásai utalhatnának erre, de a múlt és a jövő kinézetéről alkotott elképzelésid a jelenkor fantáziálgatásaiból származnak. Szóval fingreszelés az egész.
2013. júl. 31. 13:00
 20/32 anonim ***** válasza:

#17: Nem. Nem kell átlépni a fénysebességet, és nem is lehet. Bármilyen fénysebesség alatti sebességgel indulsz el a Földről, ha visszatérsz, a jövőbe érkezel bizonyos mértékkel.

[link]

#19:

>A természetben ha nincs ki megfigyelje a folyamatokat, akkor az idő sem telik.

Ez egyáltalán nem igaz, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi alapján írod.

2013. júl. 31. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!