Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Szerintetek lehetséges úgy...

Szerintetek lehetséges úgy utazni bolygók között mint a csillagkapuban?

Figyelt kérdés
Tudom hogy film és sci-fi, de olvastam már olyat is, hogy tudósok szerint fénysebességgel való utazás nem lehetséges, de a tér meghajlítása igen. Másik, asszem Ausztráliában már teleportáltak el atomokat egyik helyről a másikra (bár lehet ez időutazás volt, de ha időutazás, akkor is mind1 mert valami teleportálós dolgot már valahol olvastam). Ha valaki nem tudná a csillagkapuban hogy utaznak leírom. Van egy kapu, ami egy egyirányú stabil féreglyukat hoz létre a két bolygó között, ami úgy működik, hogy átlépnek rajta, a kapu atomokra bontja azt ami átment rajta, és a másik oldalon újból összerakja. Na mármost, ha nem is pontosan így , de ez lehetséges lehet valamilyen formában? Mármint lehetséges féreglyukon keresztül utazni? Lehetséges egyirányú féreglyuk(szerintem teljesen logikus , hogy egy féreglyuk egyirányú, de a tudomány szerint nem)?Lehetséges valamit lebontani atomjaira?Lehetséges teleportálni?
2009. okt. 21. 18:46
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Látom inkább te nem érted mire céloztam. Ha átkerülsz egy rendkívül távoli pontra (mondjuk 200 millió fényév) akkor onnan a földet láthatod, de a mai fény ami elindult az majd csak 200 millió év múlva ér oda. Ergo te ott a 200 millió évvel ezelőtti földet látod, azaz láthatod, hogy a dinók vígan legelésznek a földön, akkor tulajdonképpen te a föld múltját látod. (Tehát a földiekhez képest vissza mentél az időben:P)
2009. dec. 3. 11:21
 12/12 anonim válasza:

A fény nem feltétlenül anyag, viselkedhet hullámként is. Amúgy meg a CERN-be átlépték a fénysebességet.

Visszatérve a kérdéshez, én nagyon nagy csillagkapu fan vagyok engem is hihetetlenül érdekelnek ezek a dolgok avagy hogy van e élet odekint, lehetséges e a teleportáció, építhetünk e hajókat amivel utazhatunk a csillagok közt.

A lényeg, hogy utánanéztem pár dolognak.

Atomok teleportálása gyakorlatilag is lehetséges de természetesen ez még semmi egy emberhez képest.

A féreglyukat/járatok elvileg bizonyítottak de képzésük hihetetlen energiamennyiséget igényel. A tudomány jelenlegi állása szerint nem vagyunk képesek létrehozni mesterségesen ilyet.

Részekre bontani egy embert meg szerintem elég húzós, remélem egyhamar nem próbálkozunk vele.

Valaki azt írta a hírnökök oda-vissza mentek, érdekelne melyik részben látta ezt az illető mert ilyen NINCS.

2011. dec. 18. 19:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!