Most mi is van a plútóval? Mert barátommal összevesztünk rajta hogy a plútó bolygó vagy más. Másik barátom pedig közbeszólt hogy a plútó egy másik naprendszerben van. Én meg most nem nagyon értem hogy mivan vele.
#1 jól írta.
Korábban a naprendszer utolsó bolygójának számított, de "megfosztották a bolygó titulustól".
Egyébként a barátod ritka buta. amit mondott, az kb. akkora butaság, minthogy Németország nem Európában van. Miért vagy együtt egy ilyen tudatlan emberrel? Nem félsz, hogy minden másban is ilyen infószegény, és majd leéget téged mindig a család és a barátok előtt?
2006-ban kisbolygóvá, "plutoiddá" fokozta le a Nemzetközi Csillagászati Unió.
Forrás: [link]
Kár terrorizálni szerintem, szíve joga hogy kivel lóg együtt.
A Pluto jelenlegi titulusa jelenleg törpebolygó (plutoida). Ez azt jelenti, hogy elég nagy tömegű ahhoz, hogy a gravitációs ereje önmagát gömb alakúvá formálja, de a pályája környékéről (még) nem takarította ki az 'űrkoszt'.
Itt mindent megtudsz a Plútóról és a törpebolygókról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!