Utcai távvezetéken hány volt áram folyik?
6-osnak ! Milyen üres térben , te miről beszélsz ? Tanultál te valaha elektrotechnikát vagy vmi hasonlót ? Nagyon nem mindegy , hogy milyen az a vezeték , milyen terhelésre van méretezve , mekkora rajta a feszültségesés stb. Az alapfogalmakkal meg tisztába kell lenni !
A vezeték akkor fog elégni , ha vmi fatális hiba van a rendszerben , ami nem túl gyakran fordul elő. Ugyanis elég komoly védelmek védik ezeket a hálózatokat , és túlterhelésnél , zárlatnál pár század másodpercen belül lekapcsolnak.
11:14
Csak gondolj bele, a vezetéken nem jöhet az energia, mert ott az áram folyik.
Az energia a két vezeték közötti üres térben közlekedik.
Koaxiális kábelnél jól látszik ez a rész.
# 15/15
Attól, hogy trolibuszvezetőként mentél nyugdíjba, még nem te értesz jobban az áramhoz :)
Igen , szerintem sincs minden rendben vele. Itt látszik , hogy mi van , ha valaki nincs tisztában az alapokkal.
"a vezetéken az áram folyik , ott nem mehet az energia"
Akkor most biztos meg fogsz lepődni a következő összefüggésen : E = U*Q U*I*t leírom hogy mi mit jelent , mert te ugye nem foglalkozol ilyen alap hülyeségekkel. E - villamos energia (ezt méred a villanyórával is pl.) U-fesz. I-áram t-idő Q-töltés. Remélem minden tiszta és nem zavarsz össze ezentúl senkit a hülyeségeddel !
21:46
" E = U*Q = U*I*t
U-fesz.
I-áram
t-idő
A vezetéken csak az áram, és az idő van,
a fesz pedig a két vezeték között
(a vezető belsejében az elektromos térerősség csak 0 lehet)
Hogy mennyi energia folyik a vezetékben, így számoljuk:
E = 0*I*t , tehát nulla.
De valahol csak folyik az energia is :)
Attól nem is. Attól, hogy én tanultam fizikát, nos attól igen.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!