Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A bolygó a Naptól melyik két...

Tamas2000 kérdése:

A bolygó a Naptól melyik két távolsági pont között állhat hogy élet alakuljon ki rajta?

Figyelt kérdés
én úgy határozom hogy 14 millíó km és 15 millíó km között

2013. júl. 11. 12:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A Föld a lakható zónában van jelenleg, és durván 150 millió kilométerre köröz tőle. Tehát az a 15M kilométer igencsak soványka számítás :)

Egyébként nagyjából valahol a Vénusz-Föld távolság fele, és a Föld-Mars távolság fele az a két határvonal, amelyek között egy Föld-tömegű és sűrűségű bolygón élet alakulhat ki a jelenlegi körülményeket figyelembe véve.

2013. júl. 11. 12:17
 2/16 anonim ***** válasza:

A mi naprendszerünkben a Vénusz (határvonal), a Föld illetve a Mars van a mi napunk lakhatósági zónáján belül.

A Vénuszon a légkör, a Marson pedig a légkör (hiánya, illetve majdnem teljes hiánya) miatt nem megfelelőek a körülmények jelenleg.

2013. júl. 11. 12:24
 3/16 A kérdező kommentje:
bocs elírtam másra figyeltem mikor írtam 147 millíó km és 150 millíó km
2013. júl. 11. 12:33
 4/16 A kérdező kommentje:
de én két számot kérek köszi
2013. júl. 11. 12:35
 5/16 anonim ***** válasza:
Nehéz feladat lenne kiguglizni a VÉNUSZ és a MARS naptól való Perhéliumát és Aphéliumát? (segítek, fenn van a wikin)
2013. júl. 11. 12:57
 6/16 A kérdező kommentje:
mond a két számot ha nem tudod számold ki
2013. júl. 11. 14:30
 7/16 anonim ***** válasza:
Számold ki Te, elvégre Te akarod tudni...
2013. júl. 11. 14:32
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor ennyire értelmileg visszamaradott gyerekeket látok, akkor mindig felbosszantom magam először, hogy vajon az apjuk is ilyen visszamaradott vagy csak nem figyel rájuk eléggé, esetleg az oktatási rendszer van ennyire a béka segge alatt...

De aztán hálát adok az égnek, mert rájövök, hogyha a kérdezőhöz hasonlók nem lennének, akkor nekünk, értelmes embereknek sokkal nehezebb lenne a megélhetés :)

2013. júl. 11. 14:45
 9/16 anonim ***** válasza:

Ez a zóna nagyban függ a csillagtól, ami körül keringenek a bolygók. A Napunkkal egyező méretű és hőmérsékletű csillagnál ugyen egyértelmű a válasz. Hidegebb csillagok esetén értelemszerűen ez a zóna közelebb van. Nagyobb, melegebb csillagnál pedig távolabb. Attól, hogy egy bolygó beleesik a zónába, még nem feltétlenül lakható az emberek számára. Pár extermofil élőlény megélhet ettől eltérő körülmények között is. Ki tudja milyen élőlény alakult ki egy másik bolygón, ahol a körülmények emberi tartózkodásra alkalmatlanok.

Előfordulhat, hogy egy gázbolygó esik bele ebbe a zónába. Gondolom érthető, hogy ezen miért nem lehetne élni. Esetleg magnetoszféra nélküli bolygó, ami ki van szolgáltatva a csillagból érkező részecskéknek.

stb, stb, stb...

2013. júl. 11. 15:49
 10/16 imco ***** válasza:

Ne bántsátok már, ő csak két számot akar!

Én küldök is neki kettőt!

-Az első legyen akkor a Szelin Dijontól a Süllyed a hajó.

-A második meg valami jó kis diumdisum-diumdisum szám...

Egyébként látom, hogy több hasonló kérdést is feltett a kérdező a témában. De nem visz rá a lélek, hogy értelmes válasz írásával fárasszam magam. Először is azért, mert látom, hogy felesleges, hiszen arra nem hajlandó, hogy gondolkodjon egy kicsit, ne adj Isten megpróbálja értelmezni a válaszokat. Másodszor pedig amennyiben ilyen stílusban (értetlenkedő, követelőző, tiszteletlen) ír a válaszolóknak, akkor ne is várja, hogy valaki segíteni fog neki.

2013. júl. 11. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!