Tamas2000 kérdése:
Feltudnátok sorolni azokat a talált exobolygókat amin van élet, vagy alakulóban van, vagy csak van rajta víz, szárazföld meg megfelelő hőmérséklet és még megfelelő oxigén?
Figyelt kérdés
a bolgó nagysága nem számít2013. júl. 11. 10:35
21/30 anonim válasza:
egyikről sem írnak olyat, hogy élet van rajta, csak hogy a lakható zónában vannak.
22/30 anonim válasza:
Hallod kérdező a Föld holdja is a lakható zónában kering, még sincs rajta csak homok!
23/30 A kérdező kommentje:
Én már azt egyszer meg akartam kérdezni. De miért?
2013. júl. 12. 18:29
24/30 A kérdező kommentje:
olyant nem írtak hogy álet van rajta de olyant igen hogy lehetséges rajta élni najó nem azért mert nagyobb a földnél ha akkora akorsem tudunk eljutni oda a legközelebbik 1200 fényévnyire van innen
2013. júl. 12. 18:33
25/30 EagleHUN válasza:
Na én is tévedhetek, ezt a cikket most olvastam, a Hubble űrteleszkóppal történt már vizuális megfigyelés is (ne kérdezd hogyan csinálták), bár ez sem fénykép, csak a színére vonatkozó következtetést tudtak levonni, a cikk is csak FANTÁZIA képeket tartalmaz!!!
Gondolom ott ahol a bolygót kellene látni ott volt a képen 3db kék színű pötty (azért nem hozzák le az eredeti fotót, csak fantázia rajzokat, mert kb akkorának látszana 3 pixel) ebből következtettek a színére. De ezt nyilván nevezhetjük már vizuális megfigyelésnek is.
26/30 A kérdező kommentje:
de ezen nem lakhat az ember már sok ilyen bolyót felfedezet
2013. júl. 13. 15:34
27/30 anonim válasza:
EagleHUN
A Neptunusz is kék, de nem a víztől...
28/30 A kérdező kommentje:
azt tudom de most miért hoztad szóba
2013. júl. 14. 09:44
29/30 anonim válasza:
Gondolom azért, mert attól hogy egy bolygót mi innen kék színűnek látunk, még egyáltalán nem biztos, hogy a víztől az; így pedig az sem biztos, hogy az élet alapvető feltételei megvannak rajta. Mint ahogy a Neptunuszon sem.
30/30 A kérdező kommentje:
jó ezt tudtam csak engem olyan bolygók érdekelnek amin élhetünk vagy élhet alakulhat rajta
2013. júl. 14. 10:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!