Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért élünk, ha egyszer...

Miért élünk, ha egyszer minden véget ér?

Figyelt kérdés

Megszületünk, utána növekedünk, elmúlik a gyermekkor, az iskolák, a szerelmek, öregszünk, dolgozunk, kirúgnak minket, megkapjuk a nyugdíjt, élünk és meghalunk. Mi értelme van ennek?

Depressziós hangulatom van, és úgy felmerült bennem ez a kérdés. Nincs értelme élni...

2013. júl. 7. 14:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mielőtt válaszolnák tisztáznám, hogy én hiszek valami felsőbb hatalomban, nevezhetjük ezt Istennek, az Erőnek, nekem mindegy. Nem vagyok vallásos , utálom a dogmatikus vallásokat, tehát nem hiszem , mondjuk, hogy Jézus Isten fia, meg, hogy Mária szüzen fogant, meg ilyenek, de ettől függetlenül hiszek Istenben. És a tudományban!

Mi az élet értelme. Nem tudom. Talán azért hozott létre minket a kozmosz, hogy feltárja előttünk lenyűgöző szépségét, és hogy rácsodálkozzunk, hogy a világ , amelyben élünk milyen szép is valójában. Mindannyian Istent keressük az életünkben csak másképp. Valaki az elvont vallásokban keresi, valaki a természetben és a tudományban (pl. én), valaki pedig abban, hogy egyszerűen élvezi az életet. Szerintem az életnek van értelme, ez Isten, amit mindannyian keresünk és mindannyian másban találjuk meg.

2013. júl. 8. 14:58
 12/15 anonim ***** válasza:
Ahogy Carl Sagan mondta: "Az univerzum általunk szemléli önmagát". Az élet értelme a tudás keresése és bővítése, a szeretet , a család, és az élvezet, az élet élvezete, de legfőbb kép a szeretet. Segíteni egymásnak a bajban, szeretet adni és kapni, óvni a világot, amelyben élünk.
2013. júl. 8. 15:04
 13/15 anonim válasza:
Felmerült benned az öngyilkosság tudata?
2013. júl. 8. 23:21
 14/15 A kérdező kommentje:

Nem, dehogy. :D

Csak beugrott az agyamba egy kérdés, hogy van-e annak oka, hogy az embereket a földre teremtette valaki... :D

2013. júl. 10. 00:09
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha belegondolsz az élet , maga a létezés , egy nagyon rövid időintervallum folyamán zajlik le és utána az örökkévalóságig van a nemlétezésnek az állapota.

Eböl az következik , hogy ez a rövid idő , létezésünk ideje értelmet kel ,hogy kapjon.Értelmet mindenki saját maga adhat létének.Saját magunkon áll hogy ezt , hogyan tesszük meg.Segítünk -e másokon , létrehozunk -e valami "értéket"?

Mindenkinek marad valami lenyomata hosszabb rövidebb ideig a múltban ami igazolja a létezését.Ameddig valakire emlékeznek addig alátámasztott az , hogy létezett.

A vallás és a tudomány lényegében ugyan arra a kérdésre keresi a választ , a létezés értelmére az élet kialakulásának okára.Azonban a létigazságra sohasem derülhet fény mivel minél több "tudással" rendelkezik az emberiség annál több kérdés vetődik fel,amit képtelenség lesz valaha is megválaszolni.Ergo sohasem tudhatjuk meg , hogy miért élünk már ha a létezésnek van célja.

Ezért feltételezhető ,hogy pusztán a véletlen okán létezik élet a földön,sőt a véletlennek kösszönhetően jött létre az egész univerzum (bár nem tudom mennyi az esély ennyi véletlenre)

Amúgy a halál az élet velejárója amit nem lehet elkerülni.Mivel mindannyian (ez csúnyán fog hangzani)biológiai képződmények vagyunk alapból már a sejtekbe van kódolva önmaguk halála.Ha a sejtek nem halnának el hanem csak egyfolytában másolnák magukat daganatos betegségek lépnének fel.Tehát nem élhetünk örökké.

Egyébként ez a kérdés már bennem megfogalmazódott.Életem során csak ökológiai lábnyomot hagyok a földön.puszta létemmel akaratlanul is mérgezem környezetemet...

Egy szónak is száz a vége, éld meg a pillanatokat is amikben benne vagy és figyelj az élet apró történéseire és máris több értelmet nyer a léted :)

2013. júl. 10. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!