Tegyük fel, hogy lementenek mindent az agyamról és feltöltik egy gondolkodó robotba?!
Figyelt kérdés
Tehát miután feltöltötték az agyam minden tartalmát, a gondolkodásmódomat egy gondolkodó robotba, szóval ő ugyan úgy gondolkozik és látja a világot mint én. Viszont közben még a testem és benne az agyam még él egy darabig. Azután meghal, de a robot és benne az agyam a gondolkodásmódommal életben marad. Most akkor meghaltam vagy életben maradtam?2013. júl. 3. 14:23
1/4 anonim válasza:
ha szorosan vesszük, akkor te meghaltál, az identikus másolatod meg tovább él.
a technikai megvalósítás problémáit most hanyagoljuk.
ha egyszer lehetőség lesz erre, akkor ez egy nagyon komoly filozófiai és persze jogi kérdés lesz, az sem kizárt, hogy még háború is fog emiatt kirobbanni.
nem hinném, hogy ezt itt meg tudnánk oldani.
2/4 anonim válasza:
Stanislaw Lem is foglalkozott ezzel a problémával a Kiberiádában. Az illetőt beprogramozták egy számítógépbe, utána meg akarták ölni (az eredetit), de az inkább elmenekült. Úgy döntött, hogy nem azonos a másolatával.
3/4 Makoscsiga válasza:
Mivel a gondolkodásunk jelentős mértékben függ az agyi kémiai környezettől, nem hinném, hogy a másolat azonos lenne veled.
"Azután meghal, de a robot és benne az agyam a gondolkodásmódommal életben marad. "
A halálodon semmit sem változtatna, semmit se segítene rajtad, ha valahol van egy gép a te összes emlékeddel, és valaha érzett és gondolt érzelmeddel és gondolatoddal.
4/4 anonim válasza:
A robot ugyanolyan mint te, de nem ugyanaz. Nem csak az agyad miatt vagy az aki, hanem a térbeli jellemzőid miatt is, szóval ha egyszer te halsz meg, akkor te vagy halott. A robot, még ha teljesen ugyanúgy is gondolkodik mint te, az nem te vagy, hanem a robot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!