Mi az a szcientológia? Miért nem szeretik?
Az Én volt főnökeim is azok, és rajtuk kívül is ismerek szcientológust.
Soha nem próbáltak beszervezni, ránkerőltetni a vallásukat.
Sok olyan dolgot tanultam tőlük, amit a magánszférában is használok.
Több alkalommal résztvettem a Maratonon is, és mindíg jól éreztem magam.
A tesztekről meg annyit, hogy az Én eredményem az lett, hogy vidám vok,kiegyensúlyozott,jól kommunikálok,stb.
Ami igaz is. nekem csak pozitív tapasztalatom van.
a szciók iszonyat fasságokat össze hordanak a drogokról
semmi közül a tényekhez
többbet ér egy értelmes drog felvilágositás mint ilyesztgetés
itt van tudományossan is [link]
Szcientológus vagyok, és gondoltam írok én is, ha már sokan előttem írtak a Szcientológia ellen.
10 évvel ezelőtt ismertem meg a Szcientológiát, és azóta is foglalkozom vele, nem tartom magam agymosottnak, kihasználtnak, meg semmi ilyesmi. Amiket tanultam és amiket csináltam a Szcientológiában, azokat önszántamból csináltam, és sok mindent megértettem belőle, és a kapcsolataim és az életem is javult. Többek között saját meglátásom és mások meglátása szerint is jobb céljaim lettek az életben.Megtanultam megértéssel tanulni, magolás helyett, ami talán az egyik legfontosabb dolog volt számomra. (Mivel érdekes módon ennek módszerét nem tanítják az iskolában, ezt mindenki maga oldja meg, vagy nem.) A Szcientológia nem élvez olyan állami támogatást mint más egyházak, így a szolgáltatásaiért cserébe kér adományokat, amit önfenntartásra és az egyház terjesztési tevékenységeire fordít (igen, szeretnénk, ha többen ismernék meg az egyházat és tevékenységeit). Nem kötelező tanfolyamra járni vagy hatalmas összegeket fizetni, és vannak ingyenes szolgáltatások és segítségnyújtás is, de sajnos levegőből az egyház sem tud élni. A Drogmentes Maratont olyan szcientológusok csinálják, akik nem egyházi dolgozók, hanem hívők, és a Szcientológia céljaival összhangban úgy gondolták, hogy kellene valamit tenni a drogok ellen Magyarországon. Szcientológusok lévén nyilván örülnek, ha újabb szcientológusok születnek tevékenységeiknek köszönhetően, de a kampány célja nem ez, hanem a drogmentes élet. Pl. ebben a pillanatban segítek egy kb. 200-300 oldalas drogfelvilágosító anyagegyüttes fordításában, amibe frissített magyarországi adatok is bekerülnek a drogokkal kapcsolatos statisztikákról. Nagyjából tudom, hogy mik azok a dolgok, amiket az emberek kifogásolnak, és csak annyit tudok mondani ezzel kapcsolatban, hogy ténylegesen nem "kötelező" foglalkozni a szcientológiával. Tény, hogy nem mindenkinek való, mivel nem mindenki képes meglátni benne a jót, illetve már előtte olyan dolgokat mondanak nekik, amiktől eltántorodnak, mint ahogy fentebb is olvashattad. Ettől függetlenül bárkit szívesen látunk. A szóbeszédekre pedig annyit tudok mondani, hogy nézd meg Te magad, és alkoss véleményt. Az L. Ron Hubbard által megadott magasztos cél: "Egy olyan civilizáció, ahol nincs őrültség, ahol nincsenek bűnözők és nincs háború; ahol a tehetség virágozhat, a tisztességes lények jogai megadatnak, és ahol az ember szabadon szárnyalhat egyre magasabbra." Akármilyen nagynak is tűnik ez a cél, a Szcientológiában, komolyan gondoljuk. A Drogmentes Maraton egy kis része ennek a célnak, és ha személyesen ismered azokat, akik csinálják, akkor néhány példamutató szcientológust ismersz. Az emberek különbözőek, így vannak szcientológusok, akik kevésbé tevékenyek vagy nem olyan példamutatóak, vagy rosszul használják, és vannak akik jobban képviselhetnék azt, ami a célunk. De szerintem senkit sem lehet teljes mértékben beskatulyázni a szcientológusok között sem. Valójában ha előfordulnak olyan dolgok, amik a szcientológusokkal kapcsolatban negatívak, azokat a dolgokat az egyházban is negatívnak tartják. A Szcientológia nagyon sok mindent tartalmaz, és nagyon sokféle és fajta ember vesz benne részt, és remélem, hogy nem csak az ellenvéleményeket nézed meg, hanem mindkét oldalt. A Drogmentes MAratonnal kapcsolatban pedig nézd meg mik az eredmények, nézd meg mit csinálnak, és utána hallgass saját magadra.
Válasz a kérdésedre (az eredeti kérdezőnek címezve):
Szia!
A Drogmentes maraton vezetőit személyesen ismerem és azt tapasztaltam, hogy nagyon segítőkész, jóra való, rendes emberek.
Az év túlnyomó részében azon dolgoznak, hogy megszervezzék azt a 42 napos drogfelvilágosító rendezvénysorozatot, aztán megcsinálják, plusz év közben is tartanak drogfelvilágosító előadásokat. Egyik évben személyesen is dolgoztam velük (2011-ben). Nagyon élveztem. Fiatalos, vidám, lendületes, céltudatos fiúk és lányok. Imádom őket.
Fel kell menni a weboldalukra és megnézni a képeket.
Gyerekeket világosítanak fel, olyan egyszerű módon, amit élveznek, megértenek.
Drogmentes kapitánnyá avatják őket. Szerintem ez ötletes, hatékony és szeretetre méltó.
Minden költségüket saját maguk teremtik meg!!!! 0 Ft állami támogatás. Tehát nincsenek senki terhére, viszont annál nagyobb hasznára. És ők a legnagyobb drogfelvilágosító csapat Magyarországon.
Szerintem észre kell venni, hogy van egy teljesen civil kezdeményezés, ami önfenntartó és egy egész országot érintő problémát igyekszik, enyhíteni, kezelni.
(Én azért megkérdezném -persze ez költői kérdés- , hogy akik kapálóznak ez ellen, azok mi más jobbat csinálnak helyette? Éppen milyen megnyugtató megoldáson dolgoznak?)
Drogot árulnak vagy mi?
Igen, én is azt gondolom, hogy egy hasznos program a Drogmentes Magyarországért Maraton....és igen igen jó kérdés, hogy vajon kinek, kiknek, milyen érdekcsoportoknak áll érdekében támadni egy ilyen hasznos programot és hogy miért?
(Talán drog-kereskedők féltik a mások nyomorúságán megszerzett bevételeiket? Vagy pszichiáter, pszichológus érdekcsoportok aggódnak a pozíciójuk miatt, hogy egy hatékonyabb dolog lép a helyükre...?)
Az előttem szólókhoz nem szólok semmit, mivel nem ők kérdeztek és a gyakorikerdesek.hu irányelvei között ott van, hogy:
"- Ne a válaszokra válaszolj, hanem a kérdésre!"
De, ha elfogadsz egy javaslatot:
Ha tényleg kíváncsi vagy, akkor szerezz személyes tapasztalatot. Olvass el egy könyvet, amit L Ron Hubbard írt, pl. Szcientológia: A gondolkodás alapjai, vagy bármi mást és aztán dönts a saját megítélésed alapján.
Ide bárki (még egy drogkereskedő is) beírhat bármit, akár igaz akár nem, szóval jobb ha meggyőződsz róla személyesen.
Engem például érdekelt a Biblia. Ezért hát fogtam egy Bibliát és elkezdtem olvasni. Nem mások (főleg nem ateisták :) véleményét kérdezem arról, hogy vajon a Biblia hasznos-e vagy sem.
De persze ez már nem tartozik szorosan a kérdésedhez.
A legjobbakat!
Norbi02
Látom hogy elég régen történt a hozzászólás a szcientológus úrtól, remélem még tevékenykedik és tud nekem válaszolni.
Engem a legnagyobb részt az zavar, hogy "szaglásról" ki lehet ismerni akik szcientológusok, jehova tanúi stb hiszen erőszakosan nyomulósak, nem hagynak békén, csöpögősen hirdetik a szeretetet, ami számomra nagyon átlátszó a 4 éves spirituális utam alatt.
El tudom azt is képzelni, hogy alacsonyabb " szinten " történik mindez, és ugyanúgy ahogy az MLM leírják emberek miatt, ezt a vallást is többek között. Minap találkoztam hasonlóval.
Van a facebookon egy Varga Judit [link] nevezetű személy aki megtalálta az összes spirituális oldalt majdnem , és annyira erőszakosan hívogatja Bpestre az embereket, hogy gondoltam utánanézek. Elnevezték magukat a Magyar Spirituális Egység Tanácsának.Kíváncsi voltam kik a tanács tagjai és kik az alapítók. Választ nem kaptam, csak tolta, tolta tovább az igét, semmire sem reagálva( bocsánat hogy így fogalmazok, de így volt)
Kértem ne posztoljon bizonyos csoportokba , mert nem engedem be amíg nem válaszol, de Ő tipikusan olyan volt, hogy ha kirúgtam az ajtón bejött az ablakon. Ezt mi emberek nem nagyon szeretjük.
És mivel kíváncsi voltam ezek után nagyon kiderítettem, hogy az Egység tanács blogján [link] csak találtam egy nevet, Csizmadia Zsolt Ákos, Brahmajan földi képviselője miután egy kicsit utánanéztem és kiderült hogy szcientológus, és talán az egész tanácsot szcientológusok alapították.
Még nem is tudtam kik ők és már mondtam a páromnak, hogy figyelve a dolgokat nekem pont olyannak tűnik mint valami szekta, vagy mint az erőszakos MLM és más ügynökök.A kérdéseim a következők:
Miért nem vállalják be hogy igen ők alapították , így talán az embereket nem hülyítik hanem tisztán hívogatnak ( ja, hogy akkor nem tudnak ennyi gyanútlant betoborozni? )
Miért vannak olyan hírek hogy akiket bekebeleznek és magas szintekre eljuttatnak azt ki nem engedik a kezeik közül?( több helyről hallatszik, elképzelhető hogy van valami benne )
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!