A barna most milyen szín?
A fekete az, ami minden látható fényt elnyel, a fehér mindent visszaver. Az emberi fényérzékelés 400-800 nanométeres tartományában viszont nem találom a barnát, de az rgb színskálán sem, pedig a különféle árnyalatai igencsak elterjedtek a természetben.
Ez a szín nincs benne a szivárvány színeiben sem, akkor tulajdonképp hol van?
Köszi szépen! :)
Igen, valami ilyesmire gondoltam. Érdekes, hogy magamtól akárhogy húzgáltam a három csúszkát, nem sikerült kikeverni ezeket a színeket :P
Látott már valaki barna fényt? :)
Miért is nem?
Mert a barna nem más, mint "sötétsárga", ebből lehet zöldesebb, pirosasabb, folytathatnám.
Mint BW is írta, kevert szín, én hozzátenném, piros+zöld+fekete, fény esetén ebből a piros+zöld sárgát ad. RGB ledekkel lehet jól kipróbálni.
A homár alapból barnás színű, megfőzve piros. Olyankor a testén a kék pigment bomlik el a hő hatására.
Szóval a barnát olyan keverék színre mondjuk rá, hogy elég széles RGB összetételi skálára ráfogható.
A barna a szemünk "kreációja" a beeső különböző hullámhosszok keverékéből, ezért nem található meg a szivárvány fényspektrumában sem.
A barna egy hoax, nem létezik.
:)
Szívesen. :)
Csak úgy a poén kedvéért leírom, hogy nekem meg fogalmam sincs erről az egész kevergetősdiről (még a Paint-et sem szoktam használni); egyszerűen csak eszméletlenül jó vagyok a Google-keresésben. :D
Ja, és ha már Wadmalac színeskedik, akkor én is: a lila káposzta pároláskor olyan pirosas szokott lenni, mosogatáskor pedig a tányérban kékes. Ha jól emlékszem, akkor ez a különféle kémhatások miatt van (ecet, ill. mosogatószer). Kacsasülthöz szoktam készíteni, krumplipürével, nyamnyam. :D
"a lila káposzta pároláskor olyan pirosas szokott lenni, mosogatáskor pedig a tányérban kékes"
Igggen. A lilából piros a kék főzési bomlása miatt van, a pirosból kék meg a lakmusz-effektus a lúgra. :)
Imádom a párolt káposztát, ötletet adtál, hétvégén csinálok. :)
Off a topon: javaslom a piszkosgombócot:
liszt, nyers reszelt krumpli és búzadara, ha igazán jót akarsz ,akkor még pirított apró zsemlekocka is bele.
Sült hús+párolt káposzta kombóhoz ideális. :P
"Imádom a párolt káposztát, ötletet adtál, hétvégén csinálok. :)"
Szívesen. :D
Én apróra vágott almát is szoktam rakni bele, nagyon finom.
"Off a topon"
Jaja; pont emlegettelek valamelyik nap az egyik kérdésnél, hogy közel két hete átvetted tőlem a kategória-toplistán a vezetést; úgyhogy most már te vagy az offbajnok. :PPP
"javaslom a piszkosgombócot"
Köszi, de részemről nem élek vele, túl macerásnak tűnik. Én még régen hoztam egy szabályt magamnak, miszerint max. egy órát vagyok hajlandó egy-egy kajára fordítani, és ezt többnyire tartom is. Valamikor január-februárban mértem utoljára, méghozzá (tök jó :D) két szelet sült kacsamell, egy kiló krumpliból krumplipüré, egy jó kilós lila káposzta lepárolva, és pont 60 perc volt; akkor az almát épp kihagytam belőle, viszont főzés közben még ki is terigettem. :D
Szóval gyors vagyok, mint az olajozott villám. :D
Amúgy meg az ilyen lapcsánkafélékért nem is vagyok oda, a zsemlegombócot pedig kifejezetten nem csípem, a vadast is tésztával eszem. (Nem szoktam csinálni itthon, az is túl pepecses. Viszont megváltozik benne pl. a sárgarépa színe. :D)
:) Nő mondja férfinek hogy annyit nem hajlandó pepecselni főzéssel. :D
A marhapörim 4 és fél órát főtt.
:D
Off lezárva, sorry. :D
Wadmalac, te hol élsz, a múlt században? A nőnek a konyhában a helye, meg a lábtörlő alatt, ugye? :D
Képzeld, egy csomó nő van, aki nem szeret főzni. Például én sem. Viszont sokakkal ellentétben én _ennek ellenére_ nem zacskós leveseken meg konzerveken élek, és nem is gyorskajáldákból vagy kifőzdékből hozatom az ellátmányt. Szoktam főzni, mert kell, és kész; de nem minden nap, inkább nagyobb adagokat készítek.
Viszont két fiú unokatesóm is évekig szakácskodott, csak már abbahagyták. (A nagyobbik saját vállalkozásba kezdett, de a mai napig imád főzni; a kisebbik meg már megunta.)
A vendéglátóiparban is általában férfiak a séfek... :P
Amúgy engem nem zavar, ha offolsz, nem azért mondtam. :)
Gaebrol, bocs, hogy itt, a te kérdésednél, de kénytelen vagyok. :D
Wadmalac, egy kérdezőnek rád lenne szüksége:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__44..
Már kétszer kiemelte, de épp szabin voltál a GYK-ról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!