Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A barna most milyen szín?

A barna most milyen szín?

Figyelt kérdés

A fekete az, ami minden látható fényt elnyel, a fehér mindent visszaver. Az emberi fényérzékelés 400-800 nanométeres tartományában viszont nem találom a barnát, de az rgb színskálán sem, pedig a különféle árnyalatai igencsak elterjedtek a természetben.

Ez a szín nincs benne a szivárvány színeiben sem, akkor tulajdonképp hol van?


2013. jún. 18. 17:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Piros + sárga + fekete keveréke.

[link]


Plusz:

[link]


Találtam egy rgb-s linket is:

[link]

(A táblázat alján vannak barnák.)


Nem tudom, ezekre gondoltál-e.

2013. jún. 18. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! :)

Igen, valami ilyesmire gondoltam. Érdekes, hogy magamtól akárhogy húzgáltam a három csúszkát, nem sikerült kikeverni ezeket a színeket :P

2013. jún. 18. 17:37
 3/11 Wadmalac ***** válasza:

Látott már valaki barna fényt? :)

Miért is nem?

Mert a barna nem más, mint "sötétsárga", ebből lehet zöldesebb, pirosasabb, folytathatnám.

Mint BW is írta, kevert szín, én hozzátenném, piros+zöld+fekete, fény esetén ebből a piros+zöld sárgát ad. RGB ledekkel lehet jól kipróbálni.


A homár alapból barnás színű, megfőzve piros. Olyankor a testén a kék pigment bomlik el a hő hatására.

Szóval a barnát olyan keverék színre mondjuk rá, hogy elég széles RGB összetételi skálára ráfogható.

A barna a szemünk "kreációja" a beeső különböző hullámhosszok keverékéből, ezért nem található meg a szivárvány fényspektrumában sem.


A barna egy hoax, nem létezik.

:)

2013. jún. 19. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen. :)

Csak úgy a poén kedvéért leírom, hogy nekem meg fogalmam sincs erről az egész kevergetősdiről (még a Paint-et sem szoktam használni); egyszerűen csak eszméletlenül jó vagyok a Google-keresésben. :D


Ja, és ha már Wadmalac színeskedik, akkor én is: a lila káposzta pároláskor olyan pirosas szokott lenni, mosogatáskor pedig a tányérban kékes. Ha jól emlékszem, akkor ez a különféle kémhatások miatt van (ecet, ill. mosogatószer). Kacsasülthöz szoktam készíteni, krumplipürével, nyamnyam. :D

2013. jún. 20. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 Wadmalac ***** válasza:

"a lila káposzta pároláskor olyan pirosas szokott lenni, mosogatáskor pedig a tányérban kékes"

Igggen. A lilából piros a kék főzési bomlása miatt van, a pirosból kék meg a lakmusz-effektus a lúgra. :)

Imádom a párolt káposztát, ötletet adtál, hétvégén csinálok. :)

2013. jún. 20. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 Wadmalac ***** válasza:

Off a topon: javaslom a piszkosgombócot:

liszt, nyers reszelt krumpli és búzadara, ha igazán jót akarsz ,akkor még pirított apró zsemlekocka is bele.

Sült hús+párolt káposzta kombóhoz ideális. :P

2013. jún. 20. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

"Imádom a párolt káposztát, ötletet adtál, hétvégén csinálok. :)"


Szívesen. :D

Én apróra vágott almát is szoktam rakni bele, nagyon finom.


"Off a topon"


Jaja; pont emlegettelek valamelyik nap az egyik kérdésnél, hogy közel két hete átvetted tőlem a kategória-toplistán a vezetést; úgyhogy most már te vagy az offbajnok. :PPP



"javaslom a piszkosgombócot"


Köszi, de részemről nem élek vele, túl macerásnak tűnik. Én még régen hoztam egy szabályt magamnak, miszerint max. egy órát vagyok hajlandó egy-egy kajára fordítani, és ezt többnyire tartom is. Valamikor január-februárban mértem utoljára, méghozzá (tök jó :D) két szelet sült kacsamell, egy kiló krumpliból krumplipüré, egy jó kilós lila káposzta lepárolva, és pont 60 perc volt; akkor az almát épp kihagytam belőle, viszont főzés közben még ki is terigettem. :D

Szóval gyors vagyok, mint az olajozott villám. :D

Amúgy meg az ilyen lapcsánkafélékért nem is vagyok oda, a zsemlegombócot pedig kifejezetten nem csípem, a vadast is tésztával eszem. (Nem szoktam csinálni itthon, az is túl pepecses. Viszont megváltozik benne pl. a sárgarépa színe. :D)

2013. jún. 20. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 Wadmalac ***** válasza:

:) Nő mondja férfinek hogy annyit nem hajlandó pepecselni főzéssel. :D

A marhapörim 4 és fél órát főtt.

:D


Off lezárva, sorry. :D

2013. jún. 21. 08:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Wadmalac, te hol élsz, a múlt században? A nőnek a konyhában a helye, meg a lábtörlő alatt, ugye? :D

Képzeld, egy csomó nő van, aki nem szeret főzni. Például én sem. Viszont sokakkal ellentétben én _ennek ellenére_ nem zacskós leveseken meg konzerveken élek, és nem is gyorskajáldákból vagy kifőzdékből hozatom az ellátmányt. Szoktam főzni, mert kell, és kész; de nem minden nap, inkább nagyobb adagokat készítek.


Viszont két fiú unokatesóm is évekig szakácskodott, csak már abbahagyták. (A nagyobbik saját vállalkozásba kezdett, de a mai napig imád főzni; a kisebbik meg már megunta.)

A vendéglátóiparban is általában férfiak a séfek... :P


Amúgy engem nem zavar, ha offolsz, nem azért mondtam. :)

2013. jún. 23. 00:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Gaebrol, bocs, hogy itt, a te kérdésednél, de kénytelen vagyok. :D


Wadmalac, egy kérdezőnek rád lenne szüksége:

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__egyeb-kerdesek__44..


Már kétszer kiemelte, de épp szabin voltál a GYK-ról. :D

2013. júl. 21. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!