87-es intelligenciahányadosom van. (100-as átlagú és 15-ös szórású normál eloszlás alapján) Ez nagyon rossznak számít ahhoz képest, hogy egyetemre járok? Meg amúgy mi a véleményetek ezekről a tesztekről?
A Mensa-nak jó tesztjei vannak, de nem a neten! Ha megbízható eredményre vagytok kíváncsiak, akkor jelentkezzetek egy személyes Mensa IQ-teszt kitöltésre!
Én már töltöttem ki, szerintem megbízható. Csak ne másnaposan töltsétek ki ha jó eredményt akartok! :P
Tegyünk azért néhány dolgot tisztába. Az IQ teszteket úgy készítik (különösen a Mensa), hogy a teljes lakosságra vonatkozóan normális eloszlású legyen, aminek a várható értéke 100 (== az átlag IQ 100-ra jöjjön ki) , és a szórása is pontosan meghatározott. Ha jól emlékszem, a Mensa 15-ös szórású teszteket használ. Nos a 87 ezek szerint azt jelenti, hogy 0.86 szórásnyival az átlag alatt vagy. Emlékezve arra, hogy mi a CDF és kiguglizva egy táblázatot rögvest kiviláglik, hogy az emberek 20%-a rendelkezik 87-es vagy annál alacsonyabb IQ-val.
Azért ez borzalmasan sok ember. Kijelenthető a lakosság 20%-ról, hogy enyhén értelmi fogyatékos? Hát.. egy átlagos, vidéki 30 fős osztályban ez 6 ember..
Tapasztalataim szerint egyébként az IQ-nál egy átlagos egyetemi szakon sokkal többet számít a memória, sokszor még mérnöki karokon is. Ha mindig fel tudod idézni a kérdésre a megfelelő könyvből a megfelelő választ (és eszedbe is jut, hogy pontosan melyikbe van leírva), akkor maximum a keresztkérdésektől kell rettegned, és az egyetlen, amivel meg kell barátkoznod, hogy sosem lesz kitüntetéses diplomád.
141 Csomó mindent elsőre meglátok, dolgokat összefüggéseikben pl., de nem találok magamnak párt és magányosnak érzem magam. :( Most akkor ez jó vagy rossz?
Utolsó kérdésem költői.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!