Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Létezhet olyan, hogy valaki...

Létezhet olyan, hogy valaki nem bír akár egy negyed percet sem aludni?

Figyelt kérdés

Ha, valaki nem bír aludni, egyszerűen nem tud sehogysem elaludni, azzal mitőrténik? Meghalhat? Mert, gondolom, olyan nincs, hogy nem bir elaludni akárcsak egy percre sem, mert anyira kifárad, hogy a szervezete "leállítja" magát. Vagy nem? Régen halottam, hogy volt olyan ember, aki már évek óta nem alszik, csak 1-2 perceket. És nem tudom elképzelni, hogy nincs semmi komolyabb baja.

Ilyenkor mi történhet?

2009. okt. 9. 19:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem nem létezhet. Ha valaki kb 10 napig nem alszik, meghal. Olyan meg, hogy valaki 1-2 perceket alszik, nincs. Ha úgy érted, hogy napi 1-2 percet, az biztos, hogy nem lehetséges. Ha meg úgy, hogy alszik napi 8 órát összesen, de 1-2 perces időtartamokból áll össze a 8 óra, szerintem az is hülyeség. Akkor viszont minden 3 percből egyet alvással kellene töltenie (2 perc ébrenlét, 1 perc alvás), de ilyen gyorsan nem tudna elaludni sem, ahhoz pedig, hogy eljusson a mélyalvás fázisába, órákra lenne szükség.
2009. okt. 9. 21:01
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

talán a spektrumon láttam : egy idősebb férfit mutattak aki 20éve nem aludt csak napi 0,5-1-1,5 órákat. ott mutatták h tv-t nézett stb..és sajnos nem tudott aludni és nem tudta miért....de már másra nem nagyon emléxek..

és 20év nem alvás után asszem elhunyt.szomorú

(nem is értem h bírta a szervezet ien sokáig.biztos benn van a guiness rekordok között. fáradt vagy de nem tudsz elaludni..áááááááhhhh..)

2009. okt. 9. 23:47
 3/11 anonim válasza:
69%
Én is láttam azt a műsort, de aki előttem írt egyáltalán nem emlékszik jól. Az az ember 25 éve nem aludt semmit, mert nem tud, az orvosok a mai napig nem jöttek rá miért nem tud aludni, és még mindíg él ez az ember, a fókuszban is benne volt. Van amikor hetente egyszer néhány másodpercre elbóbiskol de ennyi. ezért mert szó szerint halálra unja magát, éjjel nappal dolgozik, hogy elüsse az időt, amit mi többiek átalszunk.
2009. okt. 10. 11:56
 4/11 anonim ***** válasza:
46%
nem létezik ha SEMMIT nem alszik egyszerűen meghal.
2009. okt. 10. 14:58
 5/11 anonim ***** válasza:
54%
Nem igaz amit írtatok. Pont tegnap hallottam olyanról aki egész életében SOHA nem aludt. 30 évig élt!
2009. okt. 10. 20:13
 6/11 anonim ***** válasza:

Sztem évekig nem lehet.Napokig hetekig esetleg.

[link]

2010. márc. 14. 15:39
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha ébren pótolja vmi relax állapotban az agy pihentetést és az álmokat, akkor esetleg lehet.
2011. szept. 16. 18:36
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
ezeket hallottam énis,de az alvásra szükség van,hiszen az agyunk abban a fázisban pihen,mivel éjszaka álmunkban nemúgy használjuk az agyunkat mint nappal.Éjszaka amit leginkább működik az agy az a légzés,és az aznapi rövidtávú memória átdolgozása hosszútávúra.nagyjából ennyi.
2011. szept. 16. 20:55
 9/11 Tetszik a ***** válasza:
74%

Eleinte még csak hallucinációk lépnek fel (5. nap tájékán - bátyám magán tesztelte), feledékenység, figyelmetlenség, viszont minden egyes nap után ezek egyre erősebbek lesznek.

A jelenlegi rekorder 11 napig folyamatosan ébren volt. Utána elhunyt. Szóval ne próbálgasd!

2011. szept. 17. 19:40
 10/11 anonim ***** válasza:

Hallottam már emberekről akik álmatlansággal küszködnek.

De nem hinném hogy ne aludnának.

Én idáig legtöbbet mikor fent voltam az 4 napig tarott egyhuzamban.

A végén már aszt hittem meghalok. Kezdtem halucinálni meg hasonlók. És sebesedett a bőröm. Gondolom mert nem bírt regenerálódni. Szóval kizártnak tartom hogy nem bír valaki semmit se aludni. Ha nem alszik valaki az meghal.

De szerintem nem jut el odáig mert az olyan mint ha nem vennél levegőt. Úgyis veszel nem bírod ki. Szerintem max 1 hetet lehet kibírni alvás nélkül utána elájulna az illető. Nem halna meg. Nem is hallottam olyat hogy valaki így hat meg. Viszont olyat hallottam hogy nem aludt és hogy bírja a munkát döntötte magába a koffeint és a szíve nem bírta és beadta a kulcsot.

2011. szept. 18. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!