Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudtok olyan weboldalt,...

Répási Vendel kérdése:

Tudtok olyan weboldalt, könyvet, bármit mondani, ami fiktív idegen lények biológiáját/felépítéséről szól, szigorúan tudományos keretek között?

Figyelt kérdés
Egyszer egy ifjúsági ismeretterjesztőben láttam olyat, hogy érdekességképpen beletették, hogy a naprendszerünk bolygóin milyen életformáknak kellene létrejönniük, hogy kibírják az extrém körülményeket. Ilyeneket nagyon jó lenne pihenésképpen nézegetni, de csak akkor érdekesek, ha tényleg tudományosan vázolják fel, és nem csak a képzeletükre támaszkodva alkotják meg őket. Előre köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 9. 21:35
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Érdekesnek tűnnek, köszi.

Nemrég futottam bele néhány őrült honlapjára, akik alternatív evolúciókat dolgoznak ki, vagy pedig a mai állatoknak egy jövőbeli fajtáját. Ezektől nincsen könyv, vagy film?

2013. jún. 10. 15:26
 12/21 Szecsői Tibor ***** válasza:
Ha őrültek alternatív evolúcióelméletei után érdeklődsz, szerintem böngészd az Ezo rovatot :D.
2013. jún. 10. 15:32
 13/21 anonim ***** válasza:
Van egy könyv, bezzeg ilyenkor felejtem el a címét, valami "A Föld 50000 év múlva", kellemes grafikák, egy alternatív vélemény, milyen élőlények élhetnek majd akkor (maiakból extrapolálva). Nem emlékszik valaki a pontos címre, szerzőre...?
2013. jún. 10. 18:48
 14/21 Starman válasza:
Attól, hogy érdekli az evolúció, miért kell elküldeni a mocskos EZO-ba? Az evolúció igenis tudományos. És nagyon nagyon érdekes evolúciók mehettek végbe a kozmoszban, amelyben több bolygó van, mint ahány homokszem a Földön. Olyan élőlények is kifejlődhettek, amelyek minden képzeletet felülmúlnak. Hajlamosak vagyunk úgy elképzelni a földönkívülieket, hogy kilépnek az űrhajójukból és üdvözölnek minket, közben lehet, hogy az igazság teljesen más. Lehet, hogy vannak olyan, idegenek, amelyek nem a megszokott anyagokból állnak, hanem mondjuk gázból és plazmából. Olyan lények, amelyek nem rendelkeznek olyan testtel, mint mi.
2013. jún. 10. 18:59
 15/21 anonim ***** válasza:
Igen, én is a repülő bálna-izékre gondoltam.De az is érdekes volt, amit a második linkelt.
2013. jún. 10. 19:04
 16/21 anonim ***** válasza:

Ja és 23-as:

Az a Vad Jövő, amiről beszélsz.Könyv és sorozat is van belőle.

2013. jún. 10. 19:05
 17/21 anonim ***** válasza:
*13-as
2013. jún. 10. 19:05
 18/21 Szecsői Tibor ***** válasza:

Starman, azért szerintem azt a hozzászólásomat olvasd el mégegyszer, amire ezt a kirohanást tetted :).

De ha esetleg te magad a Betelgeuse V-ről jöttél volna (ehhez olvasd el a Galaxis útikalauzt, mielőt leezoznál :)), segítek: az _őrült_, _alternatív_ elméleteket kell keresni az EZO-ban. Itt szerintem senki nem vitatta az evolúció tudományos voltát. És igen, az egyébként általam linkelt filmek is tudományos alapokon nyugszanak.

2013. jún. 10. 21:27
 19/21 anonim ***** válasza:

Köszi a kiegészítész, így már megtaláltam.

[link]

Nem a Vad Jövő, hanem Az ember után: a jövő zoológiája (Dixon). De így már egyszerűbb volt.

(A említett sorozatnál Dixon közreműködött, de más szerző könyvét vették alapul.)

2013. jún. 10. 23:49
 20/21 anonim ***** válasza:

Ezt nem is tudtam.

Ezek szerint akkor a sorozatból is csináltak egy könyvet Vad Jövő címmel, mert nekem az van meg.Azt gondoltam, hogy fordítva történt.

2013. jún. 11. 14:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!