Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogy lehatnék jobb írásban?

Hogy lehatnék jobb írásban?

Figyelt kérdés
Az iskolai újságba kéne írnom, vagyis jelentkeztem, hogy szeretnék, de attól félek, hogy nem vagyok elég jó. Olyan átlagosan írok. Hogy tudnék ebben fejlődni?
2009. okt. 7. 20:26
 1/4 anonim ***** válasza:
65%

Először is olvass sokat. Gyarapítsd a szókincsedet. Közben a helyesírást is figyeld meg. Ennyi. Te nem átlagosan írsz hanem azt hiszed kitalálja az olvasó, mire gondolsz. Fejtsd ki mindig a leírandód, hogy ne legyen félre érthető...

"átlagosan" "fejlődni" Mennyire? Mihez képest? Hová? Relatív jelentésűek itt, lehet teljesen máshogy érted ezeket mint én értem... tehát erről írtam...

sok sikert

2009. okt. 7. 21:12
 2/4 anonim ***** válasza:
A cikkeidben legyen humor, tartsd szem előtt, kinek írsz, legyen érdekes, színes, a mondatok ne legyenek se túl hosszúak, se egymás után több tőmondat ne legyen. Kérj visszajelzést azoktól, akikben megbízol.
2009. okt. 8. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
gondolj bele,hogy te milyet szeretnél,milyet várnál el és valósítsd meg ;)
2009. okt. 10. 21:43
 4/4 anonim ***** válasza:
Még 1-2 jótanács a többihez. Esszét így kell írmi:"1.írd le mit akarsz mondani,2.mondd el, 3.mondd el mit mondtál el".Ha sztorit írsz, sok párbeszéd legyen benne. Mindent el tudsz mondani párbeszédek által. Bármit írsz, legyen minél rövidebb. Kevés bevezető, logikus kifejtés, gyors befejezés. Bármi írsz, abszolut őszintén bogozz ki minden csombékot. Ködösítés, probléma-átugrás, belemagyarázás kerülendő.
2009. okt. 24. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!