Az űrhajók miért pont fehér színűek?
De jó kérdés! :)
Szerintem az lehet, hogy így könnyebb felépíteni, összeszerelni, jól láthatók az esetleg hibás felületek
Erre is gondoltam igen, csak túl hamar nyomtam rá a válasz elküldésére :D
Ez ugye az űrhajós szkafanderre is vonatkozik, azok is fehérek.
Akkor ha olyan melegvan akkor miért nincs melegük az űrállomáson lévőknek?Sosem látok izzadást ahogy rájuk van tapadva mert ugye az űrben hozzá tapad,nade nem ez a lényeg.
Hanem hogy nincs melegük?Ha kint 200 fok van.Meg olyat is halottam hogy nem éreznek se meleget se hideget.
Az űrhajók és űrállomások hőszigetelése elég jó. Ez azt jelenti, hogy az utastér jól tartja a hőt odabent. Ha "kint hideg van" (ami minden esetben igaz, amikor nem kap közvetlen napfényt), akkor sem kell borzalmas nagy fűtőteljesítmény, hogy az utasteret húsz fok körül tartsa.
Viszont amikor a hajó teste közvetlen napfényt kap, bár csak egy oldalról, de a külső felület több száz fokra melegszik. A fölös hő elvezetése sokkal nagyobb probléma és sokkal nagyobb energiaigényű a hűtés, mint a fűtés.
Épp ezért a hajótestet a lehető legnagyobb fény- és hővisszaverő-képességű felületűre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!