Hol élnek az emberek a legtovább a földön?
A világ legöregebb emberei többnyire franciák, amerikaiak, vagy japánok voltak. Ebből a Kaukázus ki is esik.
Amúgy az átlagéletkor Monacoban a legmagasabb. A férfiak 43,6, a nők pedig 47,7 évig élnek átlagosan. Utána jön Japán 42,4/46,1-el, majd Németország 42,6/45,3-vel, a negyedik Olaszország 41.8/44.8-as eredménnyel, az ötödik az Angliához tartozó Jersey 42.1 /43.6-tal, majd sorban Guernsey, Hong Kong, Ausztria, Finnország, Görögország, Belgium, Szlovénia stb. stb.
A legmagasabb várható életkort a Kaukázus területén Gróziában mérték 36.1/41-gyel.
Magyarország amúgy a 36. 37.1/42-vel.
Remélem megkaptad a választ a kérdésedre :)
(Előző vagyok)
Grúzia, nem Grózia.
Bocsánat az elírásért
20.17-es
Az nem lehet, hogy az átlagéletkor 40-nél legyen.
(Előző vagyok)
Én írtam azt, hogy Monaco vezet 43.6/47.7
A wikipedián olvastam, ami igaz hogy nem túl megbízható, de túl sokat nem téved az sem.
(Előző vagyok)
Hmm. Nem tudom honnan vehették ezeket az adatokat.
Nektek van igazatok. Utána néztem.
Európában a spanyolok vezetnek 77,2/83,8-cal.
Megint én vagyok (az előző)
Bocsánatot kérek. Rájöttem a hiába. Amit írtam az a 2008-as lakosság átlagéletkora volt.
Bocsánat a tévedésért, kérlek ne pontozzatok le.
Itt van a születéskor várható átlagéletkor (a Wikipeida szerint. Nem a legmegbízhatóbb, de a miheztartás végett ez is megteszi.)
Szóval a legtovább a macaoiak élnek. A férfiak várható átlagéletkora 81.39 év, a nőké 87.47. A második helyen áll Andorra 80.33/84.84-gyel. A harmadik Japán 78.8/85.62-tel. A negyedik Szingapúr 79.37/84.78-gyel. A továbbiak sorban San Marino, Hong Kong, Ausztrália, Kanada, Franciaország, Svédország stb. stb.
Spanyolország 2006-ban volt Európa-első. Most világ 23. Európa 12.
A legmagasabb a várható életkor a Kaukázus területén Grúziában (ebben nem tévedtem :) ) 73.41/80.45-tel.
Magyarország világ 106. 69.27/77.87-tel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!