Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Van olyan népcsoport amely a...

Van olyan népcsoport amely a germánok és a szlávok keverékei?

Figyelt kérdés
2009. okt. 3. 10:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
97%

"Nem germánok vagy szlávok keverékeként született a magyar nemzet"

Hát nem is, mert a nemzetek nem "születnek". Hanem vannak. A ma élő magyarok származása szláv-germán-egyéb. Árpád magyarjai nem szlávok, nem is germánok voltak, de a mi génállományunkban kb. 5-10 százalékig van szerepük.

Egyébként ha már mindenáron nemzetek "születéséről" akarunk beszélni: a modern nemzetfogalom újkori fejlemény, szóval amikor a modern magyar nemzet megszületett, akkor már bőven tele volt szláv és germán génekkel.

2009. okt. 3. 16:47
 12/16 anonim ***** válasza:
69%
Hát igen, már szinte semmi mongol kinézetünk nincs! :)
2009. okt. 3. 16:56
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

16:42-es hozzászóló!

A poroszok baltiak voltak.

Sokáig én is úgy tudtam hogy szlávok, de aztán utána olvastam, és a szakirodalom meggyőzött.

Ez persze nem zárja ki, hogy legyen bennük nagy arányú szláv vér. Sőt! A lengyelekkel való erős kapcsolatuk miatt ez nagyon is valószínű. De eredendően baltiak.

Azt pedig egy szóval sem mondtam, hogy a csehek germánok. Olyan szlávok, mint annak a rendje. De az évszázadokig tartó német elnyomás alatt az lenne a fura, hogyha nem keveredtek volna egyáltalán a németekkel. És mivel a németek germánok, ezért a mai cseh nép javarészt az ősi szláv csehek és a germán németek keveréke. Még ha nem is 1:1 arányban.

Ugyanez a helyzet a szlovénekkel

De igazából az oroszokban is csörgedezik némi germán vér, elvégre rengeteg német emigrált, vagy hurcolták őket erőszakkal Oroszország, vagy a Szovietunió területére. Például Németország (és Ausztria meg Svájc) kivételével talán Kazahsztánban van az egyik legnagyobb német kisebbség. Ezen kívül Moszkvában és Szentpétervárott is rengetegen vannak. Illetve inkább csak voltak, mert azóta már asszimilálódtak, de a vér nem válik vízzé.

2009. okt. 3. 16:58
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

1. A magyarok nem szlávok és germánok! Volt keveredés, de nem annyi! Mellesleg sosem voltunk mongolok!

2. Ki a germán? ki a szláv? Ez nem etnikumot fejez ki, hanem kultúrkörhöz tartozást! Germánok között ugyanúgy találunk nordikus, keletbalti és alpesi fajokat, mint a szlávok között dináriakat, keletbaltiakat és alpesieket részben! És aki keletbalti az most szláv vagy germán? Merthogy mindkettő lehet, de magyar is lehet, ugyanis a magyarság legősibb turanid vére a finnugor tartózkodás alatt magába szívott keletbalti elemeket!

Hahó, emberek! Nincs germán, nincs szláv faj! Ezek kultúrkörök! A nordikus, keletbalti, dinári, turanid, alpesi, stb., ezek fajok, ezeknek lehetnek keverékei, de ilyen h "germán-szláv keverék" nem létezik!!!!!!

2009. okt. 22. 22:22
 15/16 anonim válasza:
Utolsó nagyon mellényúltál. Faj? Szerintem olyan faj van, hogy ember és sok állatfaj, növényfaj..stb. De mi emberek vagyunk. Ez az emberi faj. Ezen belül vannak fajták, rasszok..Szóval szerinted, ha valaki fekete az már nem is a te fajodba való?:S
2010. júl. 8. 03:21
 16/16 anonim válasza:
Pl. osztrákok és egyes lengyelországi etnikumok.
2011. aug. 20. 10:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!