Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Villámlás dörgés nélkül?

Villámlás dörgés nélkül?

Figyelt kérdés
Tavaly nyáron nem egyszer láttam éjszakánként, hogy másodpercenként villámlott megállás nélkül, viszont nem lehetett hallania dörgést. Láttatok már ilyet? Ez mitől lehet?

2013. máj. 6. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én láttam már többször is. Nagyon nem értek a fizikához, de szerintem az lehet a titok nyitja, hogy nagyon messze van a vihar, és a villámlás messzebbre látszik el, mint amennyire a dörgés elhallatszik.

Ha ez így van, akkor a reálosok majd biztos bővebben kifejtik, kiszámolják, elmagyarázzák, bebizonyítják, megtárgyalják, megvitatják. :D

Ha meg nem így van, akkor max. leh.lyéznek. :D

2013. máj. 6. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szóló jól mondja mert a villámlást messze is lehet látni, akár 100 km-ről is főleg ha alföldön van az egész. Én tavaly nyáron egyszer láttam hogy Szlovákia felé voltak hatalmas felhőz és szinte másodpercenként villámlott, de az olyan messze volt hogy a fél megye látta szinte. Én Dorogról figyeltem, és Tatabányán is látható volt, ez viszont néztem az időkép.hu-t és ott semmit nem láttam a közelbe de azt igen hogy kiposztoltak olyasfélét hogy a vihar Szlovákiában van. És egy szlovák haverom másnap mondta hogy náluk Muzslán hatalmas nagy vihar volt, és azt láthattuk mi, ja és ők is csak a szélét kapták meg szinte. És főleg este is látni ilyeneket ha például Budapesten van egy vihar és te mondjuk Kecskeméten laksz ahol totál tiszta csillagos ég van, de ha elnézel Pest felé ahol tombol a vihar akkor láthatod hogy a távolról villog valami. Én nem egyszer láttam hasonlót jó pár év alatt, és akkor kérdeztem rá a földrajz tanáromra hogy ez most hogyan van, és ezt ő magyarázta el, hogy ilyen lehetséges.
2013. máj. 6. 12:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én szombaton este, munkából jöttem haza kerékpárral.

Láttam, hogy villámlik rövid szünetekkel, de dörgést nem hallottam.

Amint hazaértem, kíváncsi voltam, ezért megnéztem, hogy pillanatnyilag hol van most vihar.

Tudjátok mit találtam? Pécs környékén volt vihar, én pedig a Balaton északi partján lakom.

Hihetetlennek tartom, hogy ilyen messzire ellátszik a villámlás.

Ez legalábbis érdekes, nem?

2013. máj. 6. 12:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Jók a válaszok, ha elég messze történik a villámlás, akkor már nem hallatszik a dörgés.

Ha olyan helyen villámlik, ahol van levegő (tehát a Földön mindenhol), akkor mindenképp dörgés kíséri, mert a hirtelen felforrósodó levegő robbanásszerűen kitágul. Ezt csak úgy lehet elkerülni, ha a villám vákuumban húz át.

2013. máj. 6. 13:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt éjjel Győrből figyeltem meg hasonló jelenséget, délre néző ablakomból. A távolban, a bakonyi hegyek irányában nagyon szép, sárgás villámokat láttam, de a nagy csend ellenére sem hallottam semmilyen dörgést. Az irányból úgy feltételeztem, hogy valahol a Balaton felett lehet vihar. Rákérdeztem itt, ezen az oldalon, és Dél-Délnyugat-Magyarország térségéből jeleztek vissza többen, hogy náluk esett az éjjel.
2013. júl. 7. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Sőt, nemcsak esett, dörgött és villámlott is.

Keszthely környéke

2013. júl. 7. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!