Milyen érveket tudnátok hozni amellett, hogy a puskázás nem bűn?
Berta: Mi különbözteti meg a puskát a legális segédeszköztől? Az, hogy a tanár engedi-e a használatát. Innentől én nyugodt szívvel állítottam fel a legális- és nem legális puska kifejezést, de ez már csak fogalombeli eltérés köztünk. Szerintem. :)
G.
@ Geniuseus:
Valóban csak fogalombeli az eltérés, a hozzáállásunk azonos. :)
Nem is akarok vitatkozni, de szerintem lényeges, hogy mit hogyan fejezünk ki. Nekem a "legális puska" kifejezés önmagában ellentét, mint pl. a "hideg tűz" vagy a "boldog szenvedés".
Ha pedig ezen túl is lépek, akkor is azt sugallja, hogy ez tulajdonképpen csalás, de mégsem teljesen az, mert nem veszik komolyan, elnézik stb.
Pedig a függvénytáblázat használata még csak nem is olyan, mint a törvényeknél a kiskapu vagy a joghézag, mert a tanár nem azért engedi a használatot, mert nincs erre irányuló rendelkezés, vagy ki lehet ügyeskedni; hanem azért, mert teljesen törvényesen használható az adott eszköz.
Nem ragozom tovább, ellenállok a kísértésnek, hogy még munkaügyi példákat is írjak. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!