Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyen érveket tudnátok hozni...

Milyen érveket tudnátok hozni amellett, hogy a puskázás nem bűn?

Figyelt kérdés
Minél többet kérnék szépen:)
2013. máj. 3. 20:43
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
A törvény nem bünteti. Nincs olyan jogi kategória, hogy "puskázás", tehát nem "bűn"
2013. máj. 4. 03:44
 12/22 anonim ***** válasza:

Ameddig puskát készítesz addig átnézed a könyvet/füzetet tehát addig is foglalkozol valamennyit a tananyaggal.

Az más kérdés ,hogy jobban járnál ha puskakészítés helyet inkább leülnél és megtanulnád,megértenéd és elsajátítanád a tananyagot.

A többi nem puskázó tanulóval szemben pedig ez egy nem túl korrekt dolog.

2013. máj. 4. 09:05
 13/22 anonim ***** válasza:

Azért tegyük hozzá, hogy mi számít puskázásnak?

Ha nekünk a tanár engedi használni a négyjegyű függvénytáblát (mondjuk a képletekhez, mert azon a véleményen van, hogy ne magoljad őket, hanem tudd használni), vagy egy másik a füzetet (pl. ez programozáskor jól jön) akkor is puskázunk? Igen, csak éppen nem illegálisan.

Az életben pedig szerintem lehet puskázni. Ha én leülök megírni egy scriptet a főnök nem fogja megtiltani, hogy kiguglizzak bizonyos dolgokat, ami nekem könnyebbé tesz a munkámat.

Ha villanyt szerelek és a suli óta elfelejtettem, hogy miként jelölik a földkábelt akkor is kinézhetem.

Szóval az érme kétoldalú!

G.

2013. máj. 4. 09:23
 14/22 anonim ***** válasza:

1. Míg megírod a puskát, legalább foglalkozol az anyaggal. Apám mesélte, hogy náluk az egyik tanár ha úgy kapott puskázáson, hogy a könyvből puskázott vki, akkor karót adott. De ha saját maga írta a puskát, akkor csak elvette:D

2. Mindent nem lehet megtanulni. Egy csomó tanulnivalónak annyi a lényege, hogy a logikádat fejlessze, illetve hogy tudd, hogy hol kell keresned bizonyos dolgokat.

2013. máj. 4. 10:50
 15/22 Regal ***** válasza:
53%
A puskázás félrevezetése a számonkérőnek, és saját magamnak, mert ha sikeres, akkor egy idő után magam is elhiszem, hogy tudtam a válaszokat. Nem más, mint egyfajta túlélése az adott számonkérésnek. A kérdés az, hogy mi lesz holnap? Mi van, ha akkor szükségem lenne arra a tudásra, amit ma nem tanultam meg, csak hiszem, hogy igen? Akkor hogyan puskázom? Sehogy. Tehát, amit ma tudsz, holnap akár hasznodra válhat. Soha nem puskáztam, és elég jól eltelt az életem nélküle. Van, akinek puskával - ágyúval - sem sikerül semmi. Ha csalással akarsz élni, ez a te döntésed lesz, de később ne hivatkozz semmire és senkire.
2013. máj. 4. 14:28
 16/22 anonim ***** válasza:
Az információt megérteni és használni kell tudni, és nem megértés nélkül bemagolni.
2013. máj. 4. 18:26
 17/22 anonim ***** válasza:

"amerikában nagyon komolyan veszik egyetemi csalást, de ott ennek mások a tétjei: ha valaki csal, akkor a többiekkel szemben is csal, mivel a tandíj mértékét, illetve az ösztöndíjak elosztását befolyásolja. Ennek megfelelően az igazságosság megőrzése érdekében nagyon szigorúan veszik a csalást"

Azt is tegyük hozzá, hogy ott ha puskázol, akkor a padtárs ellen is puskázol, mert később számítani fog, ki hányadik volt a jegyei alapján.

(Csak az "igazságosság megőrzése" rózsaszín fátyolködöt szerettem volna mégtovább ritkítani.)

Itthon meg ha nem kockáztatod a saját jegyedet a pancser lógósért, aki segítséget kért tőled, még te vagy az antiszoc mocsadék.

2013. máj. 5. 00:49
 18/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érveket:))

van aki nem értette meg a kérdést: én nem magamat próbálom meggyőzni, ez csak egy feladatom, és kevés volt hozzá az ötletem.

2013. máj. 6. 19:55
 19/22 anonim ***** válasza:

"A törvény nem bünteti. Nincs olyan jogi kategória, hogy "puskázás", tehát nem "bűn""

Olyan kategória sincs, hogy kegyetlenség, házasságtörés, vagy kapzsiság. Azok sem bűnök?

2013. máj. 6. 22:23
 20/22 anonim ***** válasza:

@ Geniuseus:

A négyjegyű függvénytáblázatot a matek érettségin is lehet használni. Törin meg a töriatlaszt. Nyelvből (az egyik résznél) szótárat. Tehát ezek nem "legális puskák". Egyszerűen csak megengedett vagy használható segédeszközök. A munkahelyi példádnál szintén.

Tehát a puskázás nem azt jelenti, hogy "bármi, amit nem fejből tudsz"; hanem azt, hogy "meg nem engedett segédeszközt használsz", azaz csalsz. Ezt most kicsit h.lyén fogalmaztam meg, de remélem, érthető.

(Egyébként meg nem is értem azokat a tanárokat, akik tanév közben nem engedik használni a függvénytáblázatot; bár a képleteket általában úgyis mindenki vágja, aki érti is az egyes tananyagokat. De hallottam már töritanárokról, akik vaktérképes dolgozatot írattak, meg százával magoltatták be az évszámokat, holott nincs ilyen követelmény sem tanév közben, sem az érettségin, tehát ez az egyéni heppjük. Szerintem felesleges, de ez van.)

2013. máj. 7. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!