Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mik ezek a hangok?

Mik ezek a hangok?

Figyelt kérdés
[link]

2013. ápr. 29. 21:22
 1/2 anonim ***** válasza:
Ezekőőő... Hangok.
2013. ápr. 29. 22:52
 2/2 2xSü ***** válasza:

Ezek olyan hangok, amelyek legalább egy tucat összeesküvés-elmélet alapjául szolgálnak. (HAARP, földönkívüli invázió, világvége, CERN, pólusváltás, napkitörések meg még bizonyára lehetne válogatni…)

Én a magam részéről teljes mértékben szkeptikus vagyok. Lehet, hogy nincs igazam, de azért álljanak itt az érveim:

- Itt hangokról van szó, amelyek azért elég erősek ahhoz, hogy széles területen legyenek hallhatók. (Megint más, egy repülő csészealj, vagy egy gömbvillám, ami lehet, hogy a szomszéd sarokról már nem látható. A hang azért nagyobb hatókörben érzékelhető.)

- Gyakorlatilag minden felvételen maximum fél tucat ember szerepel. Nem láttam még olyan felvételt, ahogy mondjuk egy emberekkel teli téren készült volna felvétel, ahol mindenki nézeget szerteszét. (Ellenben néhány olyan felvételt találtam, ahol a háttérben látszanak emberek, akik nem nézegetnek az égre, nem csodálkoznak, mintha nem is hallanának semmi különöset.)

- Valahogy soha nem rögzítik ezt mondjuk TV stábok, mondjuk egy interjú közben. Vannak felvételek, amelyek nagyvárosokban készültek. Mindig akkor, mikor éppen az összes riporter, operatőr alszik? Nagyon sok felvétel van panelházak ablakából rögzítve. Nekem nagyon furcsa, hogy senki más nem néz ki az ablakon, hogy mi ez a zaj…

- Én még nem találkoztam olyan felvételekkel, ahol mondjuk ugyanazon a napon, min. három ember rögzíti a hangokat ugyanannak a városnak a különböző pontjairól.

Találtam pl. térképet is, tényleg olyan nagy városok közepén is történt észlelés, mint New York, London, Madrid, vagy pl. Budapest is. Én nagyon elképzelhetetlennek tartom, hogy egy New York méretű városban egy ilyen eseményt nem rögzítenének több százan, sőt több ezren. Ehhez képest a nagyobb városokból igaz, hogy több észlelés van a térképen, de különböző napokon, és szinte kivétel nélkül egyetlen rögzítő személy van.

Azt tudom az egészről, hogy anno jó pár éve láttam az első ilyen felvételt (ha jól rémlik, mintha Szibériában készült volna). Aztán lassan született még pár, majd valahogy 2012 elején ugrásszerűen sok videó készült. Valószínű a média hozta fel a témát, annak köszönhető az egész. Lehet, hogy az első felvételnél a hang valós, tényleg valami ismeretlen eredetű hangról van szó. De én úgy sejtem, hogy a többi mind megcsinált videó. Tudod olyan ez, mint a Harlem Shake, ha divat lett, hát mindenki csinál egy saját változatot. Miért is ne? Poénból, vagy némi lájkért, feliratkozóért simán belefér, nem? A felvételek felén szinte ugyanaz a hang van, max. egy kicsit átmixelve. A felvételek másik felén meg egészen más jellegű a hang, és nincs két egyforma. Nekem ez is finoman szólva érdekes.

Persze ez csak egy vélemény, nincs benne semmi bizonyító, vagy cáfoló elem, csak néhány olyan szempont, amit lehet nem árt átgondolni…

2013. ápr. 30. 11:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!