Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » "Gvárdián" mit jelent ez a szó?

MARIANN06 kérdése:

"Gvárdián" mit jelent ez a szó?

Figyelt kérdés
Egri csillagok 3.oldal.De nem tudom még a szó mit jelent.
2009. szept. 27. 15:33
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos szerzetesrendeknél, elsősorban a ferenceseknél, így nevezik a kolostorfőnököt, vagyis az adott kolostorban élő szerzetesi közösségnek a vezetőjét.
2009. szept. 27. 15:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A gvárdián a kiejtész szerinti írásmód!

Leírva guardian, ami törökül, és még több más nyelven is azt jelenti: őrző.

2009. szept. 27. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A szó erdetét a második írta meg annyi módosítással, hogy a guardian nem főleg őrt, hanem inkább gondnokot, gyámot jelent, így aztán könnyen érthető, hogy miért a rendfőnök a gvárdián. A szó jelentése tehát az amit az első írt.

2009. szept. 27. 16:59
 4/4 anonim válasza:
Nem a szó eredetét az első írta helyesen! Viszont régen a gvardiánok céhek voltak amikben huszároknak készítettek felszerelést. Nehéz életük volt. Eredetük Veszprém illetve Makó(?)! Ezt biztos információból tudom hisz az én nevem is Gvardián. Az Egri csillagokban, igen egy szerzetesre gondol.
2015. márc. 12. 16:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!