Csokee90 kérdése:
2013 04.24.22:16 Fm 89.5 és a 87.5 között találtam valamit. Egy faszi számokat olvas 5 darabot majd megint 5-öt. De nem ismétel egyszer sem. Van hangfelvétel is : five, three, one, zero, six,2Mp szünet, megint számok. Ez mi?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 24. 22:42
1/7 anonim válasza:
Angolul numbers station, magyarul - kicsit béna fordítással - szám-adás néven ismert az ilyesmi: ezek mindenféle rejtélyes rádióadók, amiken egy emberire hasonlító géphang számokat olvas megadott adásrend szerint. Csak éppen ezek az adók nem a hétköznap használt FM hullámsácon szoktak sugározni, hanem hosszúhullámon. Az adás jellege alapján tehát lehet, hogy numbers station, de az több, mint szokatlan, hogy miért FM-en ment az adás.
2/7 anonim válasza:
Na, elírtam. Nem hosszú-, hanem rövidhullámon működnek a szám-adások.
3/7 anonim válasza:
Ezeknek az adóknak van valami értelmük is ?
4/7 Wadmalac válasza:
Pl. a meteorológiai állomások adják le így a jelentést.
5/7 A kérdező kommentje:
Az oké hogy meteorológiai állomás jelentése.. de miért számokban? valami kódolás? vagy mi értelme van a számoknak.. És miért tudtam befogni?
2013. ápr. 27. 00:09
6/7 A kérdező kommentje:
Kiváncsiak vagytok rá? feltöltöm ha valaki ért hozzá mit jelent :D
2013. ápr. 27. 00:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!