Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az egyenleteket most kezdtük...

1999kincső1999 kérdése:

Az egyenleteket most kezdtük el tanulni a suliban (6. osztály), és valaki eltudná magyarázni, hogy ez: |x|=-x mit jelent?

Figyelt kérdés

Igazából azt nem értem, hogy ez: | mit jelent és miért van ott. Sajnos a mi tanárunk nem magyarázta el. >_< A könyvben azt írták, hogy ez: |x|=-x azt jelenti, hogy: Ez nem azonosság az eddig tanult számok halmazán, de azonosság annak részhalmazán, a negatív számok halmazán.

Ööö...hát nem is tudom sok szó ismétlés. Szerintem elég érthetetlen egy mondat:DD

2013. ápr. 23. 16:38
 1/3 anonim válasza:

A | vonal abszolút értéket jelöl. (nullától való távolság)

pl: |-5| = 5

A teljes egyenletben nem tudok segíteni, mert nem akarok hülyeséget mondani. Holnap menj oda a tanárodhoz, és kérdezd meg, biztosan segít.

2013. ápr. 23. 16:54
 2/3 anonim ***** válasza:
|x|-nél ha x>=0 akkor |x|=x ha x<0 akkor |x|=-x tehát előbbi esetben minden valós számra, és 0-ra, utóbbi esetben minden negatív számra teljesül az egyenlet.
2013. ápr. 23. 19:31
 3/3 Tom Benko ***** válasza:
A két vonal az abszolútértéket jelenti, azaz a szám 0-tól való távolságát. A - jel az ellentettet jelenti, amit -1-gyel való szorzásként értelmezhetünk. Ha egy egyenletnek egy halmaz minden egyes eleme megoldás, akkor azt mondjuk, hogy az egyenlet azonosság a halmazon. Például a fenti egyenlet minden negatív szám esetén igaz, ezért a negatív számok halmazán azonosság.
2013. ápr. 25. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!