Mi fejleszti az agyat?
Tudtommal pl.: az olvasás és a nyelvtanulás igen.
Ezen kívül szeretnék még tudni olyan tevékenységről ami élesíti az elmét.
#4: nagy-nagy +1!!!
Én sokat szoktam "nem emberi" megközelítéseken gondolkodni, amennyire a képességem engedi, kinézek a dobozból. Az, amiről a Mátrix film szól, kb. 4 éves koromban megvolt bennem. :)
A zenetanulás fejleszti az agyat. Még jobban, ha te tanulsz valamilyen hangszeren játszani.
A keresztrejtvények, bármilyen rejtvények, logikai rejtvények, matematikai rejtvények stb.
Gyakorivalasz2-nél a pont: minden, ami megterheli.
A másik pont a 6. válaszolónál: a zene _minden_ képességterületre kihat. Minél kisebb korban, annál jobb, azaz eredményesebb.
A felsorolt rejtvények és egyebek is jók. Kiegészíteném a listát még a memoriterekkel (vers vagy egyéb szöveg), ill. bármilyen, gondolkodást igénylő játékkal.
Az olvasástól pedig nem csak műveltebb lesz valaki, hanem tényleg okosabb: bővül a szókincs (ha csak a passzív, az is jó); fejlődik a szövegértési, a szövegalkotási és a helyesírási készség; figyelem is szükséges pl. a cselekmény követéséhez stb.
Most lehet hogy hülyeséget írok, de majd megmondja aki biztos benne.
Szóval valahol mintha olvastam volna, hogy a sok és sokféle inger is fejleszti, de lehet hogy csak éberebbé vagy frissebbé tesz. Pl. színek, hangok, ízek, illatok...
Az almamag.
☺ Ezt ajánlották az egyszeri rendőrfőnöknek is.
Az vett is mindjárt 1 kiló almát. Mikor az egésznek megette a magját, nem vett észre semmit. Mondta is annak aki ajánlotta, hogy hülyeség, az almamag nem csinál semmit. Az pedig azt válaszolta: - Dehogynem, még csak egy kilóból ettél és máris megjött az eszed. ☺
Gyakori beszélgetés nálad okosabb emberekkel.
Sportokban sem fejlődsz, ha gyengébb ellenfelekkel küzdesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!