Sz B kérdése:
Építenék egy zárt rendszerű gyümölcs aszalót. Milyen módon lehetne kivonni bentről az oxigént az aszalás idejére, hogy ne színeződjenek el oxidáció miatt az aszalásra szánt dolgok? Hogyan helyettesíthetném legolcsóbban pl. szén-dioxiddal?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 13. 12:10
1/2 spectator válasza:
Lehet, hogy nem éppen a kérdésre válasz, de azt régebbi publikációkból tudom, hogy gyümölcstárolóknál a rothadást meg lehet előzni, és az utánérést elősegíteni egy kevés %-nyi ETILÉN hozzáadásával. Hátha hasznát veszed...
2/2 anonim válasza:
széndioxid, vagy argongázt használhacc védőgázként. az argon esetében nyomást sem kell létrehozni az aszalóban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!