Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Valaki aki jó kémiából tudna...

Valaki aki jó kémiából tudna segíteni? Pár képlet példát kéne írni!

Figyelt kérdés

Mivel nagyon buta vagyok mindenféle kémiai dologhoz és nagyon nem értem miről van szó, segítséget kérek a lecke megoldásához. Habár nem tudom , hogy magyarázzam el mi a feladat...:D megpróbálom.

Tehát: A katalizátorokról tanulunk, hogy az egy adott időre felgyorsítja a nemtudommi sebességét:D

és a tanár diktált nekünk ilyet hogy: A+2B= AB(asszem alsó indexnek hívják 2es)

és valami szögletes zárójelbe kell felírni a képletet és megszorozni vmi k-val.. :// nem kell kiszámolni csak ezt az alakot felírni..:)

van ám mégegy: 2C+D=C(index2)D

légyszi valaki segítsen aki este különös késztetést érez ennek a valaminek a megoldására!!:))

2013. ápr. 11. 22:28
 1/2 Silber ***** válasza:
100%

Amit te "index" neven emlitesz, az az un. "sztochiometriai egyutthato". A "valami amit gyorsit" pedig a "reakciosebesseg".

Tehat akkor:

A + 2B -> AB2

Ekkor:

2013. ápr. 12. 10:34
 2/2 Silber ***** válasza:
100%

Elnezest, meg meg kell szoknom a tapitelefonom... Tehat ekkor:

r=k*[A]*[B]^2

r - reakciosebesseg

k - reakciosebessegi allando

[...] - az adott komponens koncentracioja

A masik feladat ennek mintajara megoldhato.

2013. ápr. 12. 10:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!