Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Melyik elméletben hiszel az...

Melyik elméletben hiszel az emberiség eredetét illetően?

Figyelt kérdés

Evolúció, Isteni eredet, földönkívüliek tenyészete, stb...

És miért?

2013. ápr. 10. 11:40
1 2 3
 1/25 anonim válasza:
100%
Evolúció,némelyik ember kiköpött majom,külsőleg és belsőleg is:)
2013. ápr. 10. 12:08
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Ennek szerintem ma már nem kellene kérdésnek lennie. Az evolúció elég kidolgozott, jól dokumentált, működő elmélet, amit már csak bővíteni fogunk, jobban megérteni, elvetni valószínűleg soha. Tehát az evolúció mindenképpen létezik, persze ebbe belefér akár az is, hogy (egy) isten ilyenre teremtette a világot, vagy a földönkívüliek, de ez csupán fantáziálgatás, megfelelő bizonyítékok nélkül.
2013. ápr. 10. 12:30
 3/25 Wadmalac ***** válasza:
68%
Szerintem egyik sem zárja ki a másikat.
2013. ápr. 10. 12:39
 4/25 anonim ***** válasza:
A sziletnológusok a legszimpatikusabbak.
2013. ápr. 10. 12:46
 5/25 anonim ***** válasza:

Nekem az evolúció tűnik a legvalószínűbbnek.

Földönkívüli eredet vagy behatás az ember kiemelkedésében - talán...

Isteni teremtés - nem hiszek benne...

2013. ápr. 10. 13:28
 6/25 Wadmalac ***** válasza:
100%
....és az Úr megteremté az RNS-t. Vagy a space jockey-k. Vagy bármi más. Miért ne? :)
2013. ápr. 10. 14:06
 7/25 anonim ***** válasza:

Evolúció +1 és a disznóval ( :D ) értek egyet!

G.

2013. ápr. 10. 16:28
 8/25 anonim ***** válasza:

Valóban nem zárják ki egymást, ezért helyesen egyenként kellene megkérdezni, hogy igaz/nem igaz.

Szerintem az evolúció IGAZ.

Szerintem az isteni eredet NEM IGAZ.

Szerintem a földönkívüliek tenyészete NEM IGAZ.

2013. ápr. 10. 16:31
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Az evolúcióról tudom, hogy létezik, és hiszem, hogy az emberiség is így alakult ki. Azt, hogy létezik, számtalan bizonyíték támasztja alá, számtalan módon megfigyelhető a jelenben is, és nincs okom kételkedni benne, hogy a múltban is hasonlóképp zajlott volna.

Az Isteni eredetben nem hiszek, egy mindenek felett álló, mindent uraló valaki számomra túlságosan irreális.

Földönkívüliek? Nos, néha motoszkál bennem a kisördög, de nem az emberiség kialakulása kapcsán (erről azért elég sok leletünk van, és kisebb hézagokkal egész jól levezethető), hanem maga az első élet megjelenése kapcsán a bolygón. Bár ez meg újabb kérdéseket vet fel, hisz akkor a földönkívüliek hogyan alakultak ki vajon? Mindenesetre elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a régmúltban járattak már erre földönkívüliek, akik netán bele is avatkoztak valamilyen szinten az események alakulásába.

2013. ápr. 10. 22:30
 10/25 Wadmalac ***** válasza:
100%

Az evolúcióra van elég alátámasztó bizonyíték.

Az élet alapvegyületeinek földönkívüli származása nem zárható ki, de majd a Marson, Európán kiderülhet, hogy hasonló viszonyok közt az élet létrejötte szinte kötelezően megtörténik, akkor ez az elmélet eldobható.

Az esetleges evolúciós ugrás "külső" indítása egyelőre nem kizárt, csak bizonyítatlan és az evolúció alapján nem is szükséges feltétel.

Isteni teremtés?

Nos, betűre, ahogy a Bibliában vagy más őslegendákban áll, úgy nem. Átfogó értelemben, az egész világegyetemre értve a Nagy Bumm eredendő okaként? Miért ne?

Hogy az ember bármilyen szinten kiemelt szerepet játszana ebben a történetben, az egoista humbug.

A világ kialakulása és az emberé sem kívánja a teremtést okként. És ha mégis volt, hát, meglepne, ha bizonyítható lenne.

2013. ápr. 11. 06:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!