Ha kihalna az emberiség, szerintetek melyik állat, állatok, vennék át, az uralkodó szerepet?
Szerintem nem lenne az egész Földön uralkodó fajta, csak minden kis közösségben kialakulna egy olyan rendszer, amelynek csúcsán a legerősebb ragadozó áll.
Végülis ez már most is így van, csak az ember néha beleugat....
Kérdező... A delfinek ennél sokkal értelmesebbek. Ne sértegesd őket, kérlek. Tanulhatunánk is tőlük civilizált viselkedést, ami azt illeti.
Egyébként meg intelligencia szerintem akkor fejlődik ki, ha adottak hozzá a körülmények. A már említett delfinek és pl. a madárvilágban a hollók is kimondottan intelligensek, csak épp testi adottságaik nincsenek ahhoz, hogy ezt szélesebb körben is kamatoztathassák. (A delfin hiába eszes, kezek és ujjak híján igen korlátozottak a lehetőségei, és ugyanez áll a hollóra is, aki ugyan sokmindenre képes a csőrével és a karmaival, de még így is megvannak a határai)
Az általunk jelenleg ismert állatfajták közül tényleg a majomfélék a legalkalmasabbak a komolyabb értelemre, egyszerűen azért, mert nekik vannak olyan végtagjaik, amikkel komoly manipulációkat vihetnek végbe a környezetükben: fejlett eszközöket készíthetnek és használhatnak, építhetnek, áthelyezhetnek dolgokat, stb. - tehát legalábbis anatómiailag alkalmasak rá, hogy kibontakoztathassák az értelmüket. Hogy aztán ez mennyi időbe telne - és egyáltalán lenne-e igényük, szükségük rá, mert ez is fontos tényező, az már egy másik kérdés.
De elméletileg bármilyen olyan faj szóba jöhet, amelyik az esze mellett még hasonló fizikai manipulációkra is képes.
Egyértelműen a majom ahogyan korábban is, de csak sok millió év után. Ismétlődne az egész.
Ha úgy kérdeznéd hogy mi lenne ha az összes ember, majom és főemlős kihalna, már érdekesebb lenne a helyzet.
Szerintem egy majdnem biztos: akárhol is él jelenleg az az életforma(pl delfin), az valószínűleg nem maradna vizilény hanem kimászna a szárazföldre mint az ember ősei régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!